Page 178 - Private Journal 2021
P. 178

EXPERIENCE — ΑΠΟΔΡΑΣΗ                                                                                                                                                                                     Experience — SPECIAL FEATURE



                                                                                                                                                                                                                               Four SeaSonS
                                                                                                                                                                                                                         ΑStir Palace Hotel atHenS
                ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                   Στο  «The Brando», οι επισκέπτες
                   μπορούν να συμμετάσχουν σε                                                                                                                                                                         ΕΝΑ PELAGOS
                  δραστηριότητες, όπως το βιώσιμο
                  ψάρεμα και οι καταδύσεις σε μια                                                                                                                                                                          ΓΕΥΣΕΩΝ
                       πανέμορφη φύση.
                                                                                                                                                                                                                       Εστιάζοντας δημιουργικά στο
                                                                                                                                                                                                                       μενού, το εστιατόριο Pelagos
                                                                                                                                                                                                                    αντλεί έμπνευση από τη Μεσόγειο.



                                                                                                                                                                                                                 σΤο εσΤιαΤοριο του Four Seasons Astir Palace
                                                                                                                                                                                                                 Hotel Athens, ο σεφ Luca Piscazzi προσεγγίζει ανα-
                                                                                                                                                                                                                 τρεπτικά τη θαλασσινή κουζίνα, με ένα μενού συ-
                                                                                                                                                                                                                 ναρπαστικό: Ευρηματικά ορεκτικά συνοδεύονται
                                                                                                                                                                                                                 από φρέσκα ψάρια σε αναπάντεχους συνδυα-
                                                                                                                                                                                                                 σμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef
                                                                                                                                                                                                                 συμπληρώνουν δυναμικά τη λίστα. Τα δροσιστικά κι
                                                                                                                                                                                                                 ανάλαφρα επιδόρπια ολοκληρώνουν την εμπειρία
                                                                                                                                                                                                                 γεύσης, με έμφαση στα φρούτα και τα λουλούδια.
                                                                                                                                                                                                                 Ο Piscazzi φέρει από τη φύση του ένα μαγειρικό
                                                                                                                                                                                                                 ήθος, που αψηφά τον εντυπωσιασμό κι επιλέγει να
                                                                                                                                                                                                                 επενδύει σε πιάτα οικεία, με άμεσα αναγνωρίσιμα
                                                                                                                                                                                                                 υλικά, που στόχο έχουν την ανάδειξη των πλούσι-
                                                                                                                                                                                                                 ων γεύσεων, αρωμάτων και υφών των εποχιακών
                                                                                                                                                                                                                 πρώτων υλών. Χαμηλών τόνων, αλλά με καινοτό-
                                                                                                                                                                                                                 μες ιδέες και λάτρης του πειραματισμού, η γεύση
                                                                                                                                                                                                                 για εκείνον είναι ό,τι πιο σημαντικό σε ένα πιάτο.
                                                                                                                                                                                                                 «Θέλησα να βρω τρόπο να χρησιμοποιήσω αγνή
                                                                                                                                                                                                                 μαστίχα από το νησί της Χίου. Έτσι σκέφτηκα να πε-
                                                                                                                                                                                                                 ριβάλω ένα ολόκληρο ψάρι με μαστίχα, ως μέρος
                                                                                                                                                                                                                 της παραδοσιακής διαδικασίας ξηρής ωρίμανσης
                                                                                                                                                                                                                 (dry aging)», σημειώνει ο Piscazzi.  «Εξασφαλίζου-
                                                                                                                                                                                                                 με τις περισσότερες πρώτες ύλες μας από ντόπιους
                                                   THE BRANDO                                                                                                                                                    προμηθευτές, κυρίως ψάρια και θαλασσινά που
                                                                                                                                                                                                                 αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο, ενώ παράλληλα δια-
                                                          Γαλλική Πολυνησία                                                                                                                                      σφαλίζουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο», συνεχίζει ο
                                                                                                                                                                                                                 σεφ. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για αρχή
                   σΤην καρδιa  του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού,       ο αξέχαστος Marlon Brando, από τον οποίο αντλεί το                                                                                           ένα ταρτάρ τόνου με trompette κολοκυθιού, πιπέρι
                   «ανθίζει» ένα σύμπλεγμα από 118 νησιά και ατόλες: Η   όνομά του το resort. «Η Tetiaroa είναι πιο όμορφη απ’                                                                                   cubeba και παγωτό από φιστίκι και φύλλα δάφνης.
                   Γαλλική Πολυνησία. Όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν   όσο μπορώ να περιγράψω», είχε πει κάποτε ο ηθοποιός                                                                                        Στα signature, κυρίως, πιάτα βρίσκει κανείς το λα-
                   τις ομορφιές της ωκεάνιας αυτής όασης, μπορούν να   και αυτήν ακριβώς την ομορφιά θέλει να προστατεύσει                                                                                       βράκι με αγκινάρα, μαστίχα και καπνιστό χαβιάρι και
                   βρουν καταφύγιο σε μία από τις ήσυχες, απομονωμένες   το «The Brando», αναδεικνύοντάς την παράλληλα, στα                                                                                      το Kagoshima Wagyu με ντομάτα coeur de boeuf,
                   βίλες του «The Brando» resort, ενός συγκροτήματος   μάτια των φιλοξενούμενών του. Μέσα από τις δραστη-                                                                                        tsukudani, πατάτα και καπνιστό χέλι. Τρία μενού
                   που βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις ανανεώσιμες   ριότητες του «Ecostation», οι επισκέπτες μπορούν να                                                                                      degustation, με τέσσερα έως οκτώ πιάτα, προσφέ-
                   πηγές ενέργειας.                                 συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά conservation projects ή                                                                                          ρουν ολοκληρωμένους γευστικούς περιπάτους στο
                   Όλες οι βίλες του «The Brando» βρίσκονται στην ατόλη   να επιδοθούν σε sports, όπως το βιώσιμο ψάρεμα και                                                                                     σύνολο του μενού. Στη λίστα κρασιών, οι ακτές της
                   Tetiaroa, μία από τις πιο ειδυλλιακές «γωνιές»της Πο-  οι καταδύσεις. Στις δραστηριότητές τους, συντροφιά                                                                                     Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, με περιζήτητες
                   λυνησίας. Για πολλούς αιώνες, η Tetiaroa αποτελούσε   τους θα έχουν τα πανέμορφα κοράλια, τις χελώνες, τα                                                 INFO                                ετικέτες από το Μπολγκέρι έως τη Βουργουνδία,
                   τον αγαπημένο προορισμό της ταϊτινής αριστοκρατί-  δελφίνια και τα θαλασσινά πτηνά, τα οποία το «Brando»                           Το εστιατόριο Pelagos λειτουργεί για δείπνο, καλωσορίζοντας επισκέπτες   συμπεριλαμβανομένων και μοναδικών ελληνικών
                   ας, αλλά και εμβληματικών προσωπικοτήτων, όπως   σέβεται όσο και τους επισκέπτες του. thebrando.com •                                 από όλη την Αθήνα. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο +30 21 0890 1190.  ποικιλιών και αμπελώνων. •




             176                                        THE  PRIVATE  JOURNAL                                                                                                              THE  PRIVATE  JOURNAL                                       177
   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183