Page 67 - PRIVATE JOURNAL #1
P. 67

BUSINESS — αΠΟΣτΟλη







































 έτοιμος να ασχοληθώ με τη Νεμέα, γιατί το Αγιωργίτικο θέλει   Θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμάζω τη διάδοχη κατάσταση, για
 δουλειά και, παρ’ ότι είναι εύκολα γοητευτικό κρασί, στην πραγ-  να αρχίσει σταδιακά να μπαίνει στο «κλήμα». Αυτό είναι το βασι-
 ματικότητα είναι αρκετά δύσκολο. Θέλει, λοιπόν, τώρα πια ακόμα   κότερο και ομορφότερο project!
 περισσότερη ενασχόληση και ελπίζω να της βγάλω (της Νεμέας)   Το κτήμα έχει «κτιστεί» σε δύο επίπεδα. Το ένα με τις ελληνικές
 τον καλύτερο εαυτό της…  ποικιλίες και το άλλο με τις διεθνείς. Έτσι οι ελληνικές ποικιλίες
 Πού στοχεύει αυτό το νέο project;   είναι το Μοσχοφίλερο στη Μαντινεία, το Αγιωργίτικο στη Νεμέα και
 Σε μεγαλύτερη ανάπτυξη, στο άνοιγμα της αγοράς στην Κί-  το Ασύρτικο στη Σαντορίνη. Αυτές συμπληρώνονται από τις ξένες,
 να, μιας που ο όμιλος δραστηριοποιείται σ’ αυτήν τη χώρα, και   το Chardonnay, το Cabernet, το Merlot και το Gewürztraminer.
 στη σταδιακή διείσδυση και σταθεροποίηση στη δύσκολη αγορά   Διαβήκαμε το πρώτο κομμάτι που είχε αγοράσει μόλις ήλθε σ’ αυ-
 της Ευρώπης.  τό τον τόπο. Περπατήσαμε στα αμπελοτόπια του κτήματος, στον
 Εδώ στο κτήμα, στην Τρίπολη, τι ετοιμάζετε;   Μαρμαριά που έχει το Chardonnay, κατεβήκαμε τη  χαράδρα που
 Και εδώ θα γίνουν κάποια πράγματα. Προχωράμε σταθερά   βρίσκεται ο Κοκκινόμυλος με το Merlot, με τον παλιό μύλο που τον
 με την εξαιρετική Μαντινεία, βελτιώνουμε τα αφρώδη μας που   ανακαινίζει παρεμβαίνοντας και στον περιβάλλοντα χώρο, για να
 προχωράνε άψογα στην αγορά, ετοιμάζουμε ένα πορτοκαλί κρασί   γίνει ένας τόπος ανάπαυσης και περιπάτου. Σκαρφαλώσαμε στον
 γιατί μου αρέσει να πειραματίζομαι και ετοιμάζω και μια αίθου-  Άγ. Τρύφωνα -το εκκλησάκι του κτήματος πετρόκτιστο και λιτό- και
 σα γευσιγνωσίας για 40 άτομα, όπου θα γίνονται επαγγελματικές   αγναντέψαμε τα αμπελοτόπια, το Αυλοτόπι με το Cabernet και τη
 γευσιγνωσίες για όσους το επιθυμούν. Έχω ανακαινίσει και έναν   Μελισσόπετρα με το Gewürztraminer.  Κάθε πρώτη του Φλεβάρη ο
 πέτρινο μύλο που βρήκα μέσα στο κτήμα και είμαι και εδώ έτοι-  Άγ. Τρύφωνας, προστάτης του αμπελιού, γιορτάζει και γιορτάζει όλο
 μος να του ξαναδώσω ζωή με τον δικό μου τρόπο…  το κτήμα. Το κτήμα είναι γεμάτο τριανταφυλλιές. Προς το παρόν,
 Η καλοκαιρινή περίοδος περιλαμβάνει νέα projects και στη   το μάτι αφήνεται να ταξιδέψει στην Τρίπολη και στο Μαίναλο που
 Σαντορίνη;   δεσπόζει απέναντι. Ο τόπος μοιάζει να ξεκουράζεται, ενώ μικροί
 Η οικογένεια Χρυσού έχει μια κάναβα στον Πύργο, δίπλα στο   λόγγοι στολισμένοι από πευκάκια και στρουμπουλές κουκουναριές
 εστιατόριο «Μεζέ» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, την οποία ανα-  χωρίζουν τους λοφίσκους. Γυρίζοντας το βλέμμα στον βοριά, τα
 καινίζουμε.   Δολιανά διαφεντεύουν το τοπίο. Ένα τοπίο γνώσης και σεβασμού
 Τι ακολουθεί, όμως, όλες αυτές τις επενδύσεις;   στην παράδοση. Αυτά γέννησαν την επιτυχία. •

 ομαδίκο πνευμα
 Ο Τ. Σμυρνιώτης στην παραγωγή, η Α. Κουκουλά στο εργαστήριο, η Α. Τουτούζη μάρκετινγκ, ο Θ. Φακορέλης σύμβουλος οινολόγος,
 ο Γ. Γκερμάνης σύμβουλος αμπελουργίας, ο Β. Λώλης στον αμπελώνα και ο Γ. Τσιβρής στον ποιοτικό έλεγχο απαρτίζουν την ομάδα.




 064  THE  PRIVATE  JOURNAL
   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72