Page 187 - PRIVATE JOURNAL 8th EDITION
P. 187

EXPERIENCE — ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ






































 ΑΥΛΑΙΑ
 Οι εκλεπτυσμένες γραμμές και η προσεγμένη παρουσίαση ταιριάζουν με το αριστοκρατικό περιβάλλον του εστιατορίου.


 Michelin, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι ένα πο-  γη προσφέρει πρώτες ύλες που ξεχωρίζουν και, όταν χρησιμοποι-  «Η ελληνική γη προσφέρει πρώτες ύλες που ξεχωρίζουν και, όταν
 λύ σημαντικό επίτευγμα για όλη την ομάδα. Η πρόκληση σε κάθε   ούνται σωστά, δίνουν στα πιάτα μοναδική γεύση και ταυτότητα.  χρησιμοποιούνται σωστά, δίνουν στα πιάτα μοναδική γεύση και ταυτότητα»
 επιτυχία είναι η διάρκεια, κατά τη γνώμη μου. Το στοίχημα για εμάς   Πράγματι, διατηρώ προσωπική επαφή με τους προμηθευτές
 είναι να παραμείνουμε ανάμεσα στους κορυφαίους της ελληνικής   μας και επιλέγω με προσοχή κάθε υλικό που χρησιμοποιείται στην
 γαστρονομικής σκηνής και, φυσικά, να μπορούμε πάντα να στεκό-  κουζίνα μας. Μέσα από αυτή την προσέγγιση, τα ντόπια υλικά
 μαστε στο ύψος των απαιτήσεων και στην κορυφή της προτίμησης   αναδεικνύουν τα πιάτα μου, τα πιάτα μου προάγουν την ελληνική
 των επισκεπτών μας από όλο τον κόσμο.   κουζίνα και η ελληνική κουζίνα προάγει την Ελλάδα ως κορυφαίο
 Πώς εκφράζεται το όραμα για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα   γαστρονομικό προορισμό, ενώ παράλληλα ενισχύεται η βιωσιμό-
 μέσα από το μενού σας;  τητα και η οικονομία μας.
 Με πρωταγωνιστή κάθε φορά την εξαιρετική πρώτη ύλη.   Τι είναι αυτό που σας ελκύει στην τελική εικόνα κάθε πιάτου
 Αναζητώ τα καλύτερα υλικά και επιμένω στην εντοπιότητα και   που προσφέρετε;
 την εποχικότητα των υλικών. To μενού του Tudor Hall στοχεύει   Πρωταρχικός στόχος για μένα είναι η γεύση. Όμως, μου αρέ-
 να επαναπροσδιορίσει ελληνικά υλικά και γεύσεις, φέρνοντάς τα   σει πολύ να συνδυάζω χρώματα και σχέδια και η συμμετρία παίζει
 στο σήμερα με νέες τεχνικές, διατηρώντας την αυθεντικότητα της   μεγάλο ρόλο στην τελική εικόνα των πιάτων μου. Πολλές φορές
 παράδοσης. Θέλω οι γεύσεις των πιάτων μου να φέρνουν νοσταλγία   έχει συμβεί να αντλήσω έμπνευση από ένα ιδιαίτερο αντικείμενο
 και μνήμες και μέσω της παρουσίασής τους επιθυμώ να εκπλήξω   ή ένα έργο τέχνης. Θέλω η αισθητική των πιάτων μου να ενισχύει
 ευχάριστα τους επισκέπτες μας.   τη γευστική εμπειρία.
 Πώς έχει διαμορφωθεί η φιλοσοφία σας γύρω από τη χρήση   Πώς θα περιγράφατε το μενού του χειμώνα στο Tudor Hall  και
 των εγχώριων προϊόντων στην κουζίνα σας; Διατηρείτε προσωπική   ποιο είναι εκείνο το πιάτο που φέρει το στίγμα σας αυτή τη σεζόν;
 επαφή με τους προμηθευτές σας;  Το χειμερινό μενού του Tudor Hall βασίζεται στην εποχικότητα,
 Κυρίως μέσα από την αγάπη μου για την ελληνική κουζίνα και   με αγαπημένα υλικά του χειμώνα, όπως η τρούφα, οι ρίζες και τα
 τα ελληνικά προϊόντα και για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, ασχολήθηκα   μανιτάρια. Το σημείο αναφοράς για εμένα προσωπικά, αυτή την
 με τη μαγειρική. Κατά τη διάρκεια της πορείας μου σε τουριστικά   εποχή, είναι ένα πιάτο με μπακαλιάρο, αστακό και εσπεριδοειδή.
 θέρετρα και εστιατόρια που προσελκύουν ανθρώπους από όλο τον   Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν όλα τα αγαπημένα
 κόσμο, αλλά και σε προσωπικά μου ταξίδια σε μέρη που θεωρού-  μου πιάτα και στο ειδικό μενού γευσιγνωσίας (degustation menu)
 νται γαστρονομικοί προορισμοί, έχω αντιληφθεί ότι η ελληνική   του εστιατορίου.  •




 184  THE  PRIVATE  JOURNAL
   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192