Page 14 - UNIQUE MAGAZINE
P. 14

INSPIRE  Role Model



            “People who get a head                             Ξεκινώντας με το πρώτο του ξενοδοχείο, το «Ramira» στην

            start on their day will make                       Κω, ο Κώστας «βούτηξε» στη βιομηχανία της φιλοξενίας σα
                                                               να είχε γεννηθεί για αυτό το σκοπό, διαλέγοντας τοποθεσίες
            something of it”                                   που θα γίνονταν πόλοι έλξης για τους «διψασμένους για ήλιο»
                                                               Βορειοευρωπαίους τουρίστες, επιλέγοντας τους καλύτερους
                                                               αρχιτέκτονες και οικοδόμους για να δημιουργήσουν εκπληκτικές
            —KOS TAS MIT SIS —                                 εγκαταστάσεις, ανακαλύπτοντας ταλαντούχους διευθυντές για
                                                               να διοικήσουν τα ξενοδοχεία, και προσφέροντας το καλύτερο
            Beginning with his first hotel, the «Ramira» in Kos, Kostas dove into   φαγητό, ψυχαγωγία και διαθέσιμες ανέσεις στους επισκέπτες
            the hospitality business as if he were born to it, picking locations that   του. Πάντα διάλεγε ανθρώπους που ήταν γεμάτοι ενέργεια
            would become magnets for sun-starved Northern European tourists,   και ενθουσιασμό. «Μου αρέσουν αυτοί που ξυπνούν νωρίς»,
            selecting top architects and builders to create spectacular facilities,   συνήθιζε να λέει. «Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό, έχουν
            finding talented managers to run them, and providing the best food,   προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους. Κάθε πρωί, ανυπομονώ
            entertainment and amenities available for his guests.  να ξεκινήσω». Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Κώστας Μήτσης
            He always chose people who were full of energy and enthusiasm.    δημιούργησε μια αλυσίδα 20 ξενοδοχείων, τοποθετημένα
            «I like early risers», he often said. «People who get a head start on    σε κάποιες από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Ελλάδας,
            their day will make something of it. Every morning, I can’t wait to    απασχολώντας περισσότερους από 4.000 ανθρώπους που
            get started».                                      εκπαιδεύονταν προσεκτικά για να προσφέρουν υπηρεσίες ισάξιες
            In the years that followed, Kostas Mitsis would create a chain of    των υψηλότερων παγκόσμιων προδιαγραφών. Η δημιουργία του
            20 hotels nestled in some of the most beautiful locations in Greece,   έγινε η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αυτοκρατορία στην Ελλάδα,
            employing more than 4.000 people who were carefully trained to   φιλοξενώντας 400.000 επισκέπτες το χρόνο.
            provide service equal to the highest international standards. His   Ο Κώστας δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Κάθε εβδομάδα πετούσε
            creation became the largest hotel empire in Greece, hosting some   με το ιδιωτικό του αεροπλάνο προς όλα τα νησιά και τις πόλεις
            400.000 guests a year. Kostas left nothing to chance. Every week he   όπου βρίσκονταν τα ξενοδοχεία του, για να βεβαιωθεί ότι τα
            would hop into his private plane and fly to all the islands and cities   πάντα λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο – συνήθως
            where his hotels were located, to make sure that everyone in his hotels   φτάνοντας στη μέση της νύχτας χωρίς καμία ανακοίνωση. Και όλα
            was operating in top form - often dropping in unannounced in the   αυτά τα έκανε χωρίς ποτέ να παραμελεί την πλεκτοβιομηχανία,
            middle of the night. And he did it all without neglecting his textile,   το οινοποιείο ή τις εκδόσεις. Ενώ πρόσεχε από κοντά όλα τα
            winemaking or publishing enterprises. While keeping a close eye on   ξενοδοχεία του, παράλληλα πέταγε στο Μιλάνο για να μελετήσει
            his hotels, he would fly to Milan to study the latest trends in fashion,   τις τελευταίες τάσεις στη μόδα, στη Γαλλία για να μάθει τις
            to France to learn about innovations in winemaking, to Thessaloniki   καινοτομίες στο χώρο της οινοπαραγωγής, στη Θεσσαλονίκη
            to examine his tricot business.                    για να εξετάσει τη βιομηχανία των πλεκτών.


























                                                      The TexTile business
                                 left: At the opening of his 2nd factory, 19 August 1970. right: 1954, his first knitting machine.
            14                                                                             UNIQUE DESTINATION
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19