Page 95 - ATHENS RIVIERA JOURNAL
P. 95

ATHENS RIVIERA JOURNAL  THE PHILOSOPHY OF SLOW FOOD AND THE AEGEAN CUISINE
 influence
            NETWORK ARE VALUES WE CONTINUE TO REPRESENT, LED BY THOMAS

                   MATSAS, WHO HAS BEEN YALOS’ CHEF FOR THE PAST SIX YEARS.
 How do visitors respond to the experiences you
 offer, from private events and wine tastings to   Η SLOW FOOD ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ AEGEAN CUISINE
 wellness activities?      ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΜΕ
 I started organizing events back in 2012, and they con-
 tinue to this day. They fulfill a gap on the island, and   ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
 people actively seek them out now. The Yalove brand for
 parties has even grown beyond the island—something   ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο CHEF ΤΟΥ YALOS.
 I never expected. Moreover, Santorini boasts a unique
 and ancient vineyard that no visitor should miss. Wine
 enthusiasts and casual visitors alike now stop by our cel-
 lar daily to sample our wines by the sea. In recent years,
 we’ve seen more and more people seeking connection
 with nature, nurturing both body and spirit. All our well-
 ness events take place by the sea, with different coaches
 and therapists from around the world.
 What unique aspects do you bring to the gastron-
 omy of the restaurant you’ve created?
 To support local traditional cuisine, you need two things:   Step into Yalos, a sanctuary of authentic flavors, stunning landscapes,
 local products and the full know-how of traditional   and serene connection with the Earth.
 cooking. Fortunately, this started with my mother in   Με την είσοδό σας στο Yalos θα ανακαλύψετε ένα καταφύγιο αυθεντι-
 the kitchen, using ingredients from my grandfather’s   κών γεύσεων, εντυπωσιακών τοπίων και γαλήνιας σύνδεσης με τη Γη.
 fields. It’s hard to find restaurants sourcing from local
 farmers and fishermen on the island due to small-scale
 production and scarcity of certain products. But can   που δεν γίνεται να έρθεις διακοπές και να μην τον επισκεφτείς. Οινόφιλοι και μη επισκέπτονται πλέον το
 you really visit Santorini without tasting the local fava   κελάρι μας καθημερινά και δοκιμάζουν τα κρασιά μας δίπλα στη θάλασσα. Τέλος, τα τελευταία χρόνια, ο
 or Assyrtiko wine? The philosophy of slow food and   κόσμος μας επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο ότι θέλει να γίνεται ένα με τη φύση, καλλιεργώντας σώμα και
 the Aegean Cuisine network are values we continue to   πνεύμα. Όλες οι εκδηλώσεις ευεξίας γίνονται σε έναν χώρο δίπλα στη θάλασσα, με διαφορετικούς coaches
 represent, led by Thomas Matsas, who has been Yalos’   και therapists ανά τον κόσμο.
 chef for the past six years.  Τι ξεχωριστό προσφέρετε στη γαστρονομία στο εστιατόριο που έχετε δημιουργήσει;
 What inspired you to create the Gypsy Van, and   Για να υποστηρίξεις την τοπική παραδοσιακή κουζίνα πρέπει να έχεις δύο πράγματα. Ντόπια προϊόντα και
 how do you believe it complements the overall ex-  όλο το know-how του μαγειρέματος. Αυτό ήταν κάτι που για καλή μας τύχη ξεκίνησε από τη μητέρα μου στην
 perience of your space?  κουζίνα με υλικά από το χωράφι του παππού. Είναι δύσκολο να βρεις εστιατόρια που να προμηθεύονται από
 The Gypsy Van is another upcycling creation—a vin-  τους ντόπιους αγρότες και ψαράδες του νησιού, λόγω της μικρής παραγωγής, καθώς και της ανεπάρκειας σε
 tage van of my grandfather’s that was transformed into   ορισμένα προϊόντα. Γίνεται να έρθεις στη Σαντορίνη και να μην δοκιμάσεις ντόπια φάβα και ασύρτικο κρασί;
 a small boutique and placed just past the entrance to   Η slow food φιλοσοφία και το δίκτυο του Aegean Cuisine είναι κάτι που συνεχίζουμε να αντιπροσωπεύουμε
 Yalos. It showcases upcycled and organic products from   και υπογράφει ο Θωμάς Μάτσας που τα τελευταία έξι χρόνια είναι ο chef του Yalos.
 Greek designers and producers. The van has become an   Ποια ήταν η έμπνευσή σας πίσω από τη δημιουργία του Gypsy Van και πώς πιστεύετε ότι συμπληρώνει
 integral part of Yalos, unforgettable to visitors who often   τη συνολική εμπειρία του χώρου σας;
 stop to pick up a souvenir or take a photo.   Το Gypsy Van είναι μια ακόμα upcycling δημιουργία. Ένα παλιό βανάκι του παππού που μετατράπηκε
 How did you combine Santorini’s volcanic ener-  σε μία μικρή boutique και τοποθετήθηκε λίγο μετά την είσοδο του Yalos. Εκεί, το upcycling και τα organ-
 gy with the yoga and therapy ser-vices you offer?  ic στοιχεία σε προϊόντα από Έλληνες designers και  παραγωγούς πρωταγωνιστούν. Το βαν αποτελεί ένα
 When you sit on the black beach and gaze at the moun-  κομμάτι του Yalos που όποιος τον επισκεφτεί είναι δύσκολο να ξεχάσει, αφού όλοι σταματάνε να πάρουν
 tain—with its lunar-like appearance and volcanic layers   κάτι αναμνηστικό ή έστω να βγάλουν μια φωτογραφία.
 visible from past eruptions—you begin to understand   Πώς συνδυάσατε την ηφαιστειακή ενέργεια της Σαντορίνης με τις προσφερόμενες υπηρεσίες yoga
 the meaning of energy. This connection becomes even   και θεραπείας;
 more profound when paired with one of the therapies    Όταν κάθεσαι στη μαύρη παραλία και χαζεύεις στο βουνό - που θυμίζει κάτι από σελήνη -τις εκρήξεις
 we offer at Yalos or simply a yoga session. Santorini is   του ηφαιστείου από τις διαφορετικές στρώσεις που είναι αποτυπωμένες πάνω του, τότε καταλαβαίνεις
 part of a volcanic complex, and that says it all.  τι σημαίνει ενέργεια. Πολύ περισσότερο, όταν το συνδυάσεις με κάποια από τις θεραπείες που κάνουμε
 Yalos has created a unique overall experience for   στο Yalos ή απλά με yoga. Όπως και να το δεις, η Σαντορίνη είναι ένα μέρος που υπάρχει μέσα σε ένα
 visitors to Santorini, combining gastronomy, relax-  ηφαιστειακό σύμπλεγμα. Αυτό τα λέει όλα.
 ation, and culture. Are you considering expanding   Το Yalos έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή συνολική εμπειρία για τους επισκέπτες στη Σαντορίνη
 with a similar concept on the Athenian Riviera?  που συνδυάζει γαστρονομία, χαλάρωση και πολιτισμό. Σκέφτεστε να επεκταθείτε με παρόμοιο con-
 Why not? The Athenian Riviera is, in my opinion, a top   cept στην Αθηναϊκή Ριβιέρα;
 destination year-round for both Greek and internation-  Θα μπορούσαμε, γιατί όχι; Η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι για μένα κορυφαίος προορισμός κατά τη διάρκεια όλου   PHOTO: ANNA TASSIOULA
 al visitors. It would certainly be interesting to develop   του χρόνου, για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Σίγουρα, θα ήταν ενδιαφέρον να δημιουργηθεί παρόμοιο
 a similar concept, provided the right space and timing   concept, αρκεί να υπάρχει ο σωστός χώρος και το σωστό timing. Μέχρι τότε, θα συνεχίζουμε το έργο μας
 align. Until then, we will continue our work in Santorini.  στη Σαντορίνη. 




 094
   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100