Page 129 - BLUE INK 2017
P. 129

RESTO GUIDE



 Seafood kritha-  Κριθαρότο Θαλασσινών   Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζετε το   Rooster in covered    Κόκορας
 Chicken lasagna, from the tavern   roto, from Ammoudi   Heat the oil and butter in a large,   από το Ammoudi beach   λάδι και το βούτυρο μέχρι να κάψουν   casserole with   κοκκινιστός
 “Karnagio”   Beach Bar, Aghios   deep pan for one minute. Add   bar, Άγιος Νικόλαος   σε 1 λεπτό. Αμέσως μετά προσθέτετε   noodles and tomato   στη γάστρα με
 (1 Konstantinou Paleologou Street, Aghios Nikolaos, Crete)  Nikolaos   the shallots and garlic and fry   (www.ammoudiclub.com )   το κρεμμύδι και το σκόρδο και   sauce, from the   χυλοπίτες από
    (Tel.: +302841021500, www.am-  until tender. Add the pasta and   ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.   restaurant “Ble   εστιατόριο Ble
 Ingredients  moudiclub.com )   keep stirring for one minute.   Υλικά  Προσθέτετε το κριθαράκι στο μίγμα   Katsarolakia”   Katsarolakia
 1 wild chicken (about1.5-2kg, portioned)  Pour in the seafood broth bit   250 γρ. κριθαράκι  και ανακατεύετε συνεχώς για 1   (8 Akti Iosif Koundourou, Aghios   (http://www.blekatsarolakia.gr/ )
 1 teacup Cretan extra virgin olive oil   Ingredients  by bit: As soon as the broth is   750 ml ζωμό θαλασσινών  λεπτό. Προσθέτετε σταδιακά τον   Nikolaos, Crete 72100
 1-2 onions, minced  250g kritharaki (barley-shaped   absorbed, add some more and   6 μύδια  ζωμό θαλασσινών και ανακατεύετε.   Tel.: +30 28410 21955, http://  Υλικά
 1-2 garlic cloves  pasta)  keep stirring. Add the diced   4 γυαλιστερές  Με το που απορροφάει το ζωμό   www.blekatsarolakia.gr/ )  1 κόκορας ολόκληρος κομμένος
 ½ teacup local retsina  750ml seafood broth  tomato and keep adding broth   4 κυδώνια  το μίγμα, προσθέτετε ακόμα λίγο   για κατσαρόλα
 4-5 fresh tomatoes, minced  6 mussels  gradually. Put the seafood in,   4 γαρίδες  ζωμό και συνεχίζετε το ανακάτεμα.   Ingredients  3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
 1 cinnamon stick  4 smooth clams  leaving the shrimps for last so   1 καλαμάρι  Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και   1 whole rooster, portioned  1 καρότο ψιλοκομμένο
 1-2 bay leaves  4 cockles  that they do not harden. The   1 πλοκάμι χταπόδι  συνεχίζετε την σταδιακή πρόσθεση   3 onions, minced   1  πράσο ψιλοκομμένο
 ¾ tsp. cumin  4 shrimps  shrimps will keep cooking in the   1 ντομάτα κομμένη σε καρέ (χωρίς τα   ζωμού. Ρίχνετε τα θαλασσινά και   1 carrot, minced  5 σκελίδες σκόρδο
 salt, pepper  1 squid  hot kritharoto and they will be   σπόρια)  αφήνετε τις γαρίδες τελευταίες για   1 leek, minced  ψιλοκομμένες
 1 packet of lasagna  1 octopus tentacle  perfect when served. Before   2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  να μην σκληρύνουν. Οι γαρίδες θα   5 garlic cloves, minced  10 ντομάτες κομμένες σε 8
 1 tomato, seeded, diced  removing from heat, add some   1 σκελίδα σκόρδο  συνεχίσουν να μαγειρεύονται ελαφρά   10 tomatoes, cut in 8 pieces   κομμάτια
 Heat the oil and sauté the chicken pieces with the onion and   2 shallots, minced  butter and serve with the grated   5 γρ. ελαιόλαδο  απ’ τη θερμότητα του κριθαρότου   each  1 κλαδί φρέσκο θυμάρι
 garlic until browned on all sides. Pour in the retsina and add the   1 garlic clove  parmesan.  30 γρ. βούτυρο  και όταν σερβιριστούν θα είναι   1 twig of fresh thyme  1 ξύλο κανέλας
 tomatoes, cumin, bay, cinnamon, salt and pepper. Cook the chicken   5g olive oil  30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη  τέλειες. Πριν αποσύρετε από τη   1 cinnamon stick  5 σπόρους μπαχάρι
 on low heat until soft, about 40 minutes to one hour, occasionally   30g butter  φωτιά γυαλίστε με λίγο βούτυρο και   5 whole allspice berries  1 κ.γ. κίμινο σε σπόρους
 adding some hot water if necessary. Add the lasagna in the chicken   30g parmesan, grated  σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.   1 tsp. cumin seeds  50ml ελαιόλαδο
 sauce to cook. Stir to thoroughly coat with the sauce and serve.         50ml olive oil          1 κ.σ. πελτές
                                                                          1 tbsp. tomato paste    100ml κόκκινο κρασί
                                                                          100ml red wine          1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Λαζάνια με κοτόπουλο από το                                              1 bunch of parsley, minced  500 γρ χυλοπίτες
 μεζεδοπωλείο Καρνάγιο                                                    500g noodles            Λίγη πάπρικα καπνιστή γλυκιά
 (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη)                      Some sweet smoked paprika   Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1
                                                                          Grated zest from 1 lemon and   πορτοκάλι
 Υλικά                                                                    1 orange                150 γρ. κρητικό ανθότυρο
 1 κοτόπουλο (1,5 – 2 κιλά περίπου, κομμένο σε μερίδες)                   150g Cretan anthotyro cheese
 1 φλιτζάνι τσαγιού κρητικό παρθένο ελαόλαδο                                                      Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε
 1- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα                                               Sauté the rooster on all sides   τον κόκορα καλά από όλε τις
 1-2 σκελίδες σκόρδο                                                      in a pot. Add all the vegetables   πλευρές. Προσθέτουμε όλα
 ½ φλιτζάνι τσαγιού τοπική ρετσίνα                                        and sauté for 5 minutes. Add   τα λαχανικά, σοτάρουμε καλά
 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες                                       the wine and let boil for a while.   για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το
 1 ξυλάκι κανέλας                                                         Add the tomato paste and   κρασί και αφήνουμε να βράσει
 1-2 φύλλα δάφνης                                                         spices. Transfer to a covered   για λίγη ώρα. Προσθέτουμε
 ¾ κ.γ. κίμινο                                                            casserole and add the 2/3 of   τον πελτέ και τα μπαχαρικά.
 αλάτι, πιπέρι                                                            water and the fruit zest. Cook   Μεταφέρουμε σε γάστρα και
 1 πακέτο λαζάνια                                                         in the oven for 40 minutes at   προσθέτουμε τα 2/3 νερό
                                                                          190°C. Add the noodles, a bit   και το ξύσμα από τα φρούτα.
 Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου               more water and the parsley.   Βάζουμε στο φούρνο για 40 ‘
 μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν από όλες             Return to the oven for another   στους 190 βαθμούς Κελσίου
 τις πλευρές. Σβήνετε με την ρετσίνα, ρίχνετε την ντομάτα, το             15 minutes; serve with freshly   και μετά προσθέτουμε
 κίμινο, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζετε σε         grated anthotyro.       τις χιλοπίτες, λίγο νερό
 χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα.και                                   ακόμα και τον μαϊντανό.
 προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Ρίχνετε τα λαζάνια στη                                Βάζουμε στο φούρνο για 15’
 σάλτσα του φαγητού και τα αφήνετε να βράσουν.Τα ανακατεύετε                                      ακόμα και σερβίρουμε με
 ώστε να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε .                                                     φρεσκοτριμμένο ανθότυρο.






                                                                                                                           129
 128
 Blue       Ink                                                                                                        Blue       Ink
   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134