Page 110 - MY LIFE IASO GROUP
P. 110

mom 's w ellness







           Our Michelin Star Nutrition




                                             Εξαιρετικά πιάτα υψηλής

                                                 διατροφικής αξίας,
                                          βασισμένα σε συνταγές με την
                                           υπογραφή των βραβευμένων
                                            με 2 αστέρια Michelin chefs,

                                              Γεωργιάννας Χιλιαδάκη
                                                 και Νίκου Ρούσσου.




                                H       καλή διατροφική υποστήριξη της γυναίκας πριν, κατά τη διάρκεια
                                        και μετά την εγκυμοσύνη ενισχύει τη συνολική εικόνα ευεξίας
                                        μιας μητέρας, αλλά και την υγεία του ίδιου του βρέφους της. Το
                              Tμήμα Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του ΙΑΣΩ παρέχει υψηλού
                              επιπέδου εξατομικευμένα πλάνα διατροφής, τα οποία, σε συνδυασμό με την
                              προσθήκη της πρωτοποριακής γαστρονομικής εμπειρίας των δύο βραβευμένων
                              chefs με δύο αστέρια Michelin, Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου,
                              προσφέρουν πιάτα που τα χαρακτηρίζουν η φρεσκάδα και η νοστιμιά.




                                                                                                                                     Πράσινη σαλάτα                  Στήσιμο πιάτου
                Οι βραβευμένοι                                                                                                       Υλικά για τη Vinaigrette γιαουρτιού   50 γρ. iceberg, ψιλοκομμένο
                 με 2 αστέρια
                 Michelin chefs,                                                                                                     (για 250 γρ. σάλτσας)           20 γρ. ρόκα
                  Γεωργιάννα                                                                                                         250 γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες  80 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4      Διατροφική σύνθεση ανά μερίδα
               Χιλιαδάκη και Νίκος
                  Ρούσσος.                                                                                                           3 γρ. αλάτι ψιλό                80 γρ. αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.  Με βάση τα υλικά και τη μέθοδο
                                                                                                                                     1 γρ. λευκό πιπέρι τριμμένο     2 γρ. φύλλα κόλιανδρου                  εκτέλεσης που περιγράφονται:
                                                                                                                                     3 γρ. ξύδι XERES                2 γρ. φύλλα δυόσμου                     ➔ Ενέργεια (kcal): 195-200
                                                                                                                                     2 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο        1 γρ. σκόρδο λιωμένο                    ➔ Συνολικά λιπαρά (γρ.): 15 (70%
                                                                                                                                     15 γρ. ελαιόλαδο                30 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές   Ε, εκ των οποίων κορεσμένα
                                                                                                                                     80 γρ. νερό                     φέτες                                   3,3 γρ., μονοακόρεστα 9 γρ.,
                                                                                                                                                                     10 γρ. ελαιόλαδο                        πολυακόρεστα 1 γρ.)
                                                                                                                                     Μέθοδος προετοιμασίας Vinaigrette  5 γρ. χυμός λεμόνι σουρωμένος        ➔ Χοληστερόλη (mg): 4
                                                                                                                                     1. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ όλα   1 γρ. αλάτι ψιλό               ➔ Υδατάνθρακες (γρ.): 5 (11% Ε,
                                                                                                                                     τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και   30 γρ. σάλτσα γιαουρτιού         εκ των οποίων σάκχαρα 5 γρ.)
                                                                                                                                     το νερό, και τα χτυπάμε με το σύρμα.  10 γρ. μπρικ σολομού              ➔ Eδώδιμες ίνες (γρ.): 2,3
                                                                                                                                     2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά                                    ➔ Πρωτεΐνες (γρ.): 8,5 (18 %)
                                                                                                                                     και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί   Μέθοδος προετοιμασίας                ➔ Αλάτι (γρ.): 1,65
                                                                                                                                     στο μείγμα.                     1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά
                                                                                                                                     3. Αραιώνουμε με το νερό, χρησι-  εκτός από τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπρικ.  Top Tip
                                                                                                                                     μοποιώντας όσο χρειάζεται για την   2. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και γαρνίρου-  Εξαιρετική πηγή ασβεστίου
                                                                                                                                     επιθυμητή σύσταση.              με με τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπρικ   220mg/μερίδα και φολικού
                                                                                                                                     4. Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μέρες.  σολομού.                         οξέος 62 μg/μερίδα.



                                                          110                                                                                                                      111
   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115