Page 111 - MY LIFE IASO GROUP
P. 111
mom 's w ellness
Our Michelin Star Nutrition
Εξαιρετικά πιάτα υψηλής
διατροφικής αξίας,
βασισμένα σε συνταγές με την
υπογραφή των βραβευμένων
με 2 αστέρια Michelin chefs,
Γεωργιάννας Χιλιαδάκη
και Νίκου Ρούσσου.
H καλή διατροφική υποστήριξη της γυναίκας πριν, κατά τη διάρκεια
και μετά την εγκυμοσύνη ενισχύει τη συνολική εικόνα ευεξίας
μιας μητέρας, αλλά και την υγεία του ίδιου του βρέφους της. Το
Tμήμα Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του ΙΑΣΩ παρέχει υψηλού
επιπέδου εξατομικευμένα πλάνα διατροφής, τα οποία, σε συνδυασμό με την
προσθήκη της πρωτοποριακής γαστρονομικής εμπειρίας των δύο βραβευμένων
chefs με δύο αστέρια Michelin, Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου,
προσφέρουν πιάτα που τα χαρακτηρίζουν η φρεσκάδα και η νοστιμιά.
Πράσινη σαλάτα Στήσιμο πιάτου
Οι βραβευμένοι Υλικά για τη Vinaigrette γιαουρτιού 50 γρ. iceberg, ψιλοκομμένο
με 2 αστέρια
Michelin chefs, (για 250 γρ. σάλτσας) 20 γρ. ρόκα
Γεωργιάννα 250 γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες 80 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4 Διατροφική σύνθεση ανά μερίδα
Χιλιαδάκη και Νίκος
Ρούσσος. 3 γρ. αλάτι ψιλό 80 γρ. αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια 2 εκ. Με βάση τα υλικά και τη μέθοδο
1 γρ. λευκό πιπέρι τριμμένο 2 γρ. φύλλα κόλιανδρου εκτέλεσης που περιγράφονται:
3 γρ. ξύδι XERES 2 γρ. φύλλα δυόσμου ➔ Ενέργεια (kcal): 195-200
2 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο 1 γρ. σκόρδο λιωμένο ➔ Συνολικά λιπαρά (γρ.): 15 (70%
15 γρ. ελαιόλαδο 30 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές Ε, εκ των οποίων κορεσμένα
80 γρ. νερό φέτες 3,3 γρ., μονοακόρεστα 9 γρ.,
10 γρ. ελαιόλαδο πολυακόρεστα 1 γρ.)
Μέθοδος προετοιμασίας Vinaigrette 5 γρ. χυμός λεμόνι σουρωμένος ➔ Χοληστερόλη (mg): 4
1. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ όλα 1 γρ. αλάτι ψιλό ➔ Υδατάνθρακες (γρ.): 5 (11% Ε,
τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και 30 γρ. σάλτσα γιαουρτιού εκ των οποίων σάκχαρα 5 γρ.)
το νερό, και τα χτυπάμε με το σύρμα. 10 γρ. μπρικ σολομού ➔ Eδώδιμες ίνες (γρ.): 2,3
2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά ➔ Πρωτεΐνες (γρ.): 8,5 (18 %)
και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί Μέθοδος προετοιμασίας ➔ Αλάτι (γρ.): 1,65
στο μείγμα. 1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά
3. Αραιώνουμε με το νερό, χρησι- εκτός από τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπρικ. Top Tip
μοποιώντας όσο χρειάζεται για την 2. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και γαρνίρου- Εξαιρετική πηγή ασβεστίου
επιθυμητή σύσταση. με με τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπρικ 220mg/μερίδα και φολικού
4. Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μέρες. σολομού. οξέος 62 μg/μερίδα.
110 111