Page 188 - PRIVATE JOURNAL 2019
P. 188

EXPERIENCE — sPECIaL FEatURE



                        alex dilling

                         tHE

              gREENHoUsE

               EXPERIENCE


                  Αναμειγνύοντας τοπικές
                 κουζίνες με δημιουργικές
                         πινελιές.


             ο executive cHef του βραβευμένου
             με 2 αστέρια Michelin εστιατορίου The
             Greenhouse, στο Mayfair του Λονδίνου,
             υπηρετεί την τέχνη της υψηλής γαστρο-
             νομίας με την ίδια θέρμη που είχε στο ξε-
             κίνημά του. Τότε που του δόθηκε η ευκαι-
             ρία να δουλέψει με τον Alain Ducasse, στο
             εστιατόριο Adour στη Νέα Υόρκη. Σήμερα   δοκιμάσουν ξανά. Η δεύτερη αφορά εμάς   από την Κορνουάλη, με καρότα ωμά και
             μπαίνει στην κουζίνα του The Greenhouse,   προσωπικά. Να αποδείξουμε στους εαυτούς   τουρσί και μια ελαφριά κρέμα αρωματι-
             ανανεώνοντας το μενού του.           μας πόσο έχουμε εξελιχθεί.          σμένη με vadouvan (μείγμα μπαχαρικών
                 Έχετε αναφερθεί στις ώρες που περνού-  Ποιο θα είναι το πιάτο που θα φέ-  που θυμίζει κάρι).
             σατε νεαρός με τον παππού σας στις αγορές   ρει το στίγμα σας αυτή τη σεζόν στο The   Πώς θα περιγράφατε το μενού που ετοι-
             του Σαν Φρανσίσκο, αναζητώντας εποχιακά   Greenhouse;                    μάζετε στο The Greenhouse;
             προϊόντα. Πώς προσεγγίζετε σήμερα τα το-  Έχουμε μια εκδοχή του Escabeche στο   Ο καλύτερος τρόπος για να δει κάποιος
             πικά προϊόντα;                       μενού. Οι ρίζες του είναι ταπεινές και ακο-  τι κάνουμε είναι το μενού δοκιμής μας,
                 Η αναζήτηση της καλύτερης πρώτης   λουθεί την κλασική γαλλική συνταγή, όπως   που έχει σχεδιαστεί ώστε να παρουσιά-
             ύλης είναι η αφετηρία ενός σεφ. Στη γεω-  και πολλά πιάτα μας, που είναι εμπνευ-  ζει ταυτόχρονα ισορροπημένες γεύσεις και
             γραφική περιοχή που βρίσκομαι, κοντινές   σμένα από την κουζίνα της Γαλλίας. Είναι   εξέλιξη. Με αυτό το μενού δοκιμάζει κά-
             αγορές, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπα-  ελαφρύ, αγνό και δεν περιέχει πολυτελή   ποιος και τις επιλογές από την ομάδα του
             νία, μας κακομαθαίνουν με την παραγωγή   υλικά. Περιέχει μαριναρισμένο σκουμπρί   sommelier μας. •
             τους. Παράλληλα, στηρίζουμε τα βρετανι-
             κά υλικά και τους τοπικούς παραγωγούς.
             Από τις γειτονικές χώρες, αγαπημένα μου,
             διαχρονικά, προϊόντα παραμένουν τα γαλ-
             λικά πουλερικά, το ισπανικό χοιρινό και οι
             ιταλικές μελιτζάνες.
                 Διατηρείτε προσωπική επαφή με τους
             προμηθευτές σας;
                 Έχω πολύ στενή σχέση με πολλούς,
             γιατί είναι το κλειδί για τη σταθερότητα
             και την ποιότητα των υλικών.
                 Τι είναι αυτό που σας ελκύει στην τελει-
             ότητα και την ακρίβεια, αξίες για τις οποίες
             φημίζεστε;
                 Υπάρχουν δύο οπτικές όταν προσπα-
             θείς να αγγίξεις την τελειότητα σε αυτό το
             επάγγελμα. Κατ’ αρχάς, προσφέρεις στους                        THE grEEnHOUSE
             πελάτες την απόλυτη δυνατή εμπειρία,               27a hay’s mews, london w1J 5ny Τ.: +44 (0)207 499 3331
             ώστε να θέλουν να επιστρέψουν και να τη                     www.greenhouserestaurant.co.uk




             186                                        tHE  PRIVatE  JoURNaL
   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193