Page 186 - PRIVATE JOURNAL 2019
P. 186

EXPERIENCE — sPECIaL FEatURE



                        SteaK alive

                     ατοΦια
                      γέυση


                 To Άλφα, που γεννήθηκε
                από την πρωτεΐνη, εμπνέει
                  τους δημιουργούς ενός
                    εστιατορίου με βάση
                         το κρέας.





             το γρaμμα α μπορεί να ανιχνεύσει την
             καταγωγή του χιλιάδες χρόνια πίσω. Οι
             άνθρωποι στην περιοχή του Σινά, κάποια
             στιγμή, θέλησαν να επαναπροσδιορίσουν
             τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά για να τα φέ-
             ρουν πιο κοντά στο δικό τους, απλοποι-
             ημένο σύστημα γραφής. Ένας από τους
             ήχους-φθόγγους στη γλώσσα τους ήταν
             ταυτόχρονα μία «γλωττιδική» στάση (ένα
             σταμάτημα στον λόγο για να περάσει αέ-
             ρας στον λαιμό) και μία κοινή λέξη. Ήταν
             το «Άλεφ», που σήμαινε «βόδι». Έτσι, το
             ιερογλυφικό που συμβόλιζε το κεφάλι του
             βοδιού έγινε το γράμμα Άλφα κουβαλώ-
             ντας μαζί του μία ενδιαφέρουσα ιστορία.
             Στο steak alive δεν παραδίδονται μαθή-
             ματα ιστορίας, αλλά δίνεται έμφαση στο
             καλό κρέας και τα μυστικά του ψησίματος.
             Πιάτα που τιμούν την πρώτη ύλη, κοπές
             και ψησίματα, που δεν θα βρει κάποιος
             εύκολα σε ένα, εκτός των τειχών, εστια-
             τόριο κρεατοφαγίας, πρωταγωνιστούν
             σε ένα μενού από τον head chef Γιώργο
             Λαΐδη και τον sous chef Νίκο Νικόπου-
             λο, που έχει στο επίκεντρό του τη δημι-
             ουργική προσέγγιση κλασικών συνταγών.
             Σε όλες κυριαρχούν κομμάτια εξαιρε-
             τικής ποιότητας, όπως wagyu & Black
             angus, αγνές πρώτες ύλες πολύ υψηλής
             ποιότητας, αλλά και προϊόντα που τιμούν
             την ελληνική παραγωγή. Τα Japanese
             wagyu, Usda prime rib, Us Black angus
             hanger, rib eye, Flat Iron, steak tartare,
             t-bone, picanha, Burgers & sliders και η                          STEAK ALiVE
             tomahawk 1kg συνδυάζονται με πρώτα              Το εστιατόριο λειτουργεί σε μια παλιά μονοκατοικία, που χτίστηκε πριν
             πιάτα και σαλάτες και ολοκληρώνονται        από τον B´ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ένα από τα πρώτα νεοκλασικά της περιοχής.
             με γλυκά-έκπληξη. •                              Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 4952000




             184                                        tHE  PRIVatE  JoURNaL
   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191