Page 189 - PRIVATE JOURNAL 2019
P. 189

EXPERIENCE — sPECIaL FEatURE



 alex dilling

 tHE

 gREENHoUsE

 EXPERIENCE


 Αναμειγνύοντας τοπικές
 κουζίνες με δημιουργικές
 πινελιές.


 ο executive cHef του βραβευμένου
 με 2 αστέρια Michelin εστιατορίου The
 Greenhouse, στο Mayfair του Λονδίνου,
 υπηρετεί την τέχνη της υψηλής γαστρο-
 νομίας με την ίδια θέρμη που είχε στο ξε-
 κίνημά του. Τότε που του δόθηκε η ευκαι-
 ρία να δουλέψει με τον Alain Ducasse, στο
 εστιατόριο Adour στη Νέα Υόρκη. Σήμερα   δοκιμάσουν ξανά. Η δεύτερη αφορά εμάς   από την Κορνουάλη, με καρότα ωμά και
 μπαίνει στην κουζίνα του The Greenhouse,   προσωπικά. Να αποδείξουμε στους εαυτούς   τουρσί και μια ελαφριά κρέμα αρωματι-
 ανανεώνοντας το μενού του.   μας πόσο έχουμε εξελιχθεί.    σμένη με vadouvan (μείγμα μπαχαρικών
 Έχετε αναφερθεί στις ώρες που περνού-  Ποιο θα είναι το πιάτο που θα φέ-  που θυμίζει κάρι).
 σατε νεαρός με τον παππού σας στις αγορές   ρει το στίγμα σας αυτή τη σεζόν στο The   Πώς θα περιγράφατε το μενού που ετοι-
 του Σαν Φρανσίσκο, αναζητώντας εποχιακά   Greenhouse;   μάζετε στο The Greenhouse;
 προϊόντα. Πώς προσεγγίζετε σήμερα τα το-  Έχουμε μια εκδοχή του Escabeche στο   Ο καλύτερος τρόπος για να δει κάποιος
 πικά προϊόντα;   μενού. Οι ρίζες του είναι ταπεινές και ακο-  τι κάνουμε είναι το μενού δοκιμής μας,
 Η αναζήτηση της καλύτερης πρώτης   λουθεί την κλασική γαλλική συνταγή, όπως   που έχει σχεδιαστεί ώστε να παρουσιά-
 ύλης είναι η αφετηρία ενός σεφ. Στη γεω-  και πολλά πιάτα μας, που είναι εμπνευ-  ζει ταυτόχρονα ισορροπημένες γεύσεις και
 γραφική περιοχή που βρίσκομαι, κοντινές   σμένα από την κουζίνα της Γαλλίας. Είναι   εξέλιξη. Με αυτό το μενού δοκιμάζει κά-
 αγορές, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπα-  ελαφρύ, αγνό και δεν περιέχει πολυτελή   ποιος και τις επιλογές από την ομάδα του
 νία, μας κακομαθαίνουν με την παραγωγή   υλικά. Περιέχει μαριναρισμένο σκουμπρί   sommelier μας. •
 τους. Παράλληλα, στηρίζουμε τα βρετανι-
 κά υλικά και τους τοπικούς παραγωγούς.
 Από τις γειτονικές χώρες, αγαπημένα μου,
 διαχρονικά, προϊόντα παραμένουν τα γαλ-
 λικά πουλερικά, το ισπανικό χοιρινό και οι
 ιταλικές μελιτζάνες.
 Διατηρείτε προσωπική επαφή με τους
 προμηθευτές σας;
 Έχω πολύ στενή σχέση με πολλούς,
 γιατί είναι το κλειδί για τη σταθερότητα
 και την ποιότητα των υλικών.
 Τι είναι αυτό που σας ελκύει στην τελει-
 ότητα και την ακρίβεια, αξίες για τις οποίες
 φημίζεστε;
 Υπάρχουν δύο οπτικές όταν προσπα-
 θείς να αγγίξεις την τελειότητα σε αυτό το
 επάγγελμα. Κατ’ αρχάς, προσφέρεις στους   THE grEEnHOUSE
 πελάτες την απόλυτη δυνατή εμπειρία,   27a hay’s mews, london w1J 5ny Τ.: +44 (0)207 499 3331
 ώστε να θέλουν να επιστρέψουν και να τη   www.greenhouserestaurant.co.uk




 186  tHE  PRIVatE  JoURNaL
   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194