Page 132 - UNIQUE MAGAZINE
P. 132

EXPERIENCE  Food




            operA cAke                                         Method  to make a meringue, beat the egg whites with sugar using
                                                               the whisk attachment, until light and fluffy. When ready, add the hazel-
            οπΈρα   κΈ Ϊ κ                                     nuts and flour and beat a little longer. spread the mixture in a large pan.
                                                               preheat your oven to 200°c and bake for 15-20 minutes. for the butter
            i ngredients              υ λικ α                  cream we need again the mixer. in a clean bowl mix the butter, powdered
            for the biscuit           για το μπισκοτο          sugar and coffee. Add now the creme patisserie, coffee liqueur and kindly
                       •
                                                    •
            •  900 g. egg whites   650 g. sugar  •  900 γρ. ασπράδια αυγού   650  blend until the mixture gets fluffy. for the chocolate ganache, boil the
            •  600 g. hazelnuts   150 g. flour  γρ. ζάχαρη    600 γρ. αλεσμένα  sour cream and when ready, pour the dark chocolate. incorporate the
                                            •
                       •
                                      φουντούκια    150 γρ. αλεύρι  ingredients until the mixture gets even.
                                             •
            for the butter creAM                               f or the co M position  spread on the biscuit, the cream, as
            •  600 g. soft butter     για την κρΈμα βουτυρου   much as its thickness. continue adding a similar thickness of chocolate
            •  1.500 g. creme patisserie  •  600 γρ. μαλακό βούτυρο   ganache. repeat this process for two times and garnish with the choco-
            •  300 g. powdered sugar   •  1.500 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής  late ganache.
                                                  •
            •  1 tb. spoon coffee     •  300 γρ. άχνη ζάχαρη   1 κ.γ.  Έ κτ Έ λ Έ ση  φτιάχνουμε μαρέγκα αναμειγνύοντας στο μίξερ τα ασπράδια
                                               •
            •  1 tb. spoon coffee liqueur   στιγμιαίος καφές   1 κ.γ. λικέρ καφέ  με τη ζάχαρη. μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε τα φουντούκια και το αλεύρι.
                                                               ανακατεύουμε μαλακά με το σύρμα. Έπειτα, στρώνουμε το μείγμα μας σε ένα
            for the chocolAte gAnAche  για την γκαναζ σοκολατασ  μεγάλο ταψί και ψήνουμε στους 200°c για 10-15 λεπτά. για να φτιάξουμε την
            •  500 g. sour cream      •  500 γρ. κρέμα γάλακτος   κρέμα βουτύρου τοποθετούμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την άχνη και τον καφέ
            •  500 g. dark chocolate  •  500 γρ. σοκολάτα υγείας  και τα χτυπάμε όλα μαζί χρησιμοποιώντας το μίξερ. Ύστερα, προσθέτουμε την
                                                               κρέμα και το λικέρ σιγά σιγά, και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
                                                               βράζουμε την κρέμα και μόλις είναι έτοιμη την αποσύρουμε από την εστία.
                                                               ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
            preparation time: 25 Minutes  Χρόνος εκτέλεσης: 25 λΈπτα  συ νθ Έ ση  απλώνουμε πάνω στο μπισκότο τόση κρέμα όση και τον
            cook time: 15 Minutes     Χρόνος ψησίματος: 15 λΈπτα  αντίστοιχο πάχος του. συνεχίζουμε με ανάλογη στρώση σοκολάτα γκανάζ.
            portions: 10-12           μερίδες: 12-15           Έπαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 2 φορές και γαρνίρουμε με
            difficulty level: 2       βαθμός δυσκολίας: 2      γκανάζ.


































             AlilA resort & spA
   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137