Page 134 - UNIQUE MAGAZINE
P. 134
EXPERIENCE Food
hAzelnut prAline chocolAte cAke
σοκολατινα μΈ πραλινα φουντουκιου
i ngredients υ λικ α Method first of all, melt the chocolate in bain marie. in a bowl, add the
for the biscuit για το μπισκοτο chocolate with the fegetin biscuit and mix very well. pour the final mixture
• 150 g. feuilletine biscuit • 150 γρ. φεγετίν into a cooking form. to create the mousse, melt the chocolate and then add
• 150 g. dark chocolate • 150 γρ. σοκολάτα υγείας the hazelnut praline. in bain marie, beat the egg yolks with sugar and cognac
liqueur until the mixture gets fluffy and white. Add the couverture chocolate,
for the Mousse για τη μουσ the heavy cream and the meringue and continue mixing. place the final mix-
• 180 couverture chocolate 55% • 180 γρ. κουβερτούρα 55% ture in the fridge. Moving on to the chocolate glaze, melt again the chocolate.
• 6 egg yolks 140 g. sugar • 6 κρόκοι αυγών 140 γρ. ζάχαρη in a small pot, boil the heavy cream until it gets a liquid form. crumble the
•
•
• 4 egg whites (meringue with 40 g. • 4 ασπράδια αυγών (σε μαρέγκα caramelized hazelnuts in the blender. create a «dome» of chocolate mousse,
sugar) 400 g. heavy cream με 40 γ ζάχαρη) 400 γρ. using an icing bag. finally, place the mixture in the freezer for an hour and
•
•
• 80 g. hazelnut praline κρέμα γάλακτος 80 γρ. πραλίνα then dip the mousse in the chocolate glaze.
•
•
• 70 g. cognac liqueur φουντουκιού 70 ml. κονιάκ
Έ κτ Έ λ Έ ση αρχικά λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας σε μπεν μαρί. Έπειτα,
for the chocolAte glAze για το γλασο σοκολατασ σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε πολύ καλά το φεγετίν μαζί με τη σοκολάτα και
• 150 g. dark chocolate • 150 γρ. σοκολάτα υγείας τοποθετούμε το τελικό μίγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι. για να φτιάξουμε τη
• 90 g. heavy cream • 90 γρ. κρέμα γάλακτος μους, πρώτα λιώνουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα και μετά προσθέτουμε
• 50 g. caramelized • 50 γρ. καραμελωμένα φουντούκια την πραλίνα. σε μπεν μαρί, χτυπάμε μαζί τους κρόκους με τη ζάχαρη και το
κονιάκ μέχρι να πάρουν λευκό χρώμα και να διογκωθούν. συνεχίζουμε το
χτύπημα στο μίξερ. προσθέτουμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και τη
μαρέγκα ανακατεύοντας με ανάλαφρες κινήσεις. τοποθετούμε το τελικό μας
μίγμα στο ψυγείο. για το γλάσο, λιώνουμε σε ένα μπολ την σοκολάτα υγείας και
ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να αραιώσει
και να πάρει μια ρευστή μορφή. θρυμματίζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια
preparation time: 30 Minutes Χρόνος εκτέλεσης: 30 λΈπτα στο μπλέντερ. πάνω στο μπισκότο φεγετίν στρογγυλού σχήματος φτιάχνουμε,
portions: 10-12 μερίδες: 10-12 με τη βοήθεια σακούλας ζαχαροπλαστικής, έναν τρούλο από μους. παγώνουμε
difficulty level: 2 βαθμός δυσκολίας: 2 για λίγο στην κατάψυξη και έπειτα βουτάμε τη μους μέσα στο γλάσο σοκολάτας.
blue doMes resort & spA
134 UNIQUE DEStINatION