Page 135 - UNIQUE MAGAZINE
P. 135

EXPERIENCE  Food




 hAzelnut prAline chocolAte cAke

 σοκολατινα   μΈ   πραλινα   φουντουκιου

 i ngredients  υ λικ α  Method  first of all, melt the chocolate in bain marie. in a bowl, add the
 for the biscuit  για το μπισκοτο  chocolate with the fegetin biscuit and mix very well. pour the final mixture
 •  150 g. feuilletine biscuit  •  150 γρ. φεγετίν  into a cooking form. to create the mousse, melt the chocolate and then add
 •  150 g. dark chocolate  •  150 γρ. σοκολάτα υγείας    the hazelnut praline. in bain marie, beat the egg yolks with sugar and cognac
 liqueur until the mixture gets fluffy and white. Add the couverture chocolate,
 for the Mousse  για τη μουσ  the heavy cream and the meringue and continue mixing. place the final mix-
 •  180 couverture chocolate 55%  •  180 γρ. κουβερτούρα 55%   ture in the fridge. Moving on to the chocolate glaze, melt again the chocolate.
 •
 •
 •  6 egg yolks   140 g. sugar  •  6  κρόκοι αυγών   140 γρ. ζάχαρη   in a small pot, boil the heavy cream until it gets a liquid form. crumble the
 •  4 egg whites (meringue with 40 g.  •  4 ασπράδια αυγών (σε μαρέγκα  caramelized hazelnuts in the blender. create a «dome» of chocolate mousse,
 sugar)   400 g. heavy cream  με 40 γ ζάχαρη)   400 γρ.   using an icing bag. finally, place the mixture in the freezer for an hour and
 •
 •
 •
 •  80 g. hazelnut praline  κρέμα γάλακτος   80 γρ. πραλίνα  then dip the mousse in the chocolate glaze.
 •
 •  70 g. cognac liqueur  φουντουκιού   70 ml. κονιάκ
 Έ κτ Έ λ Έ ση  αρχικά λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας σε μπεν μαρί. Έπειτα,
 for the chocolAte glAze  για το γλασο σοκολατασ   σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε πολύ καλά το φεγετίν μαζί με τη σοκολάτα και
 •  150 g. dark chocolate   •  150 γρ. σοκολάτα υγείας    τοποθετούμε το τελικό μίγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι. για να φτιάξουμε τη
 •  90 g. heavy cream   •  90 γρ. κρέμα γάλακτος     μους, πρώτα λιώνουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα και μετά προσθέτουμε
 •  50 g. caramelized   •  50 γρ. καραμελωμένα φουντούκια   την πραλίνα. σε μπεν μαρί, χτυπάμε μαζί τους κρόκους με τη ζάχαρη και το
 κονιάκ μέχρι να πάρουν λευκό χρώμα και να διογκωθούν. συνεχίζουμε το
 χτύπημα στο μίξερ. προσθέτουμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και τη
 μαρέγκα ανακατεύοντας με ανάλαφρες κινήσεις. τοποθετούμε το τελικό μας
 μίγμα στο ψυγείο. για το γλάσο, λιώνουμε σε ένα μπολ την σοκολάτα υγείας και
 ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να αραιώσει
 και να πάρει μια ρευστή μορφή. θρυμματίζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια
 preparation time: 30 Minutes  Χρόνος εκτέλεσης: 30 λΈπτα  στο μπλέντερ. πάνω στο μπισκότο φεγετίν στρογγυλού σχήματος φτιάχνουμε,
 portions: 10-12  μερίδες: 10-12  με τη βοήθεια σακούλας ζαχαροπλαστικής, έναν τρούλο από μους. παγώνουμε
 difficulty level: 2  βαθμός δυσκολίας: 2  για λίγο στην κατάψυξη  και έπειτα βουτάμε τη μους μέσα στο γλάσο σοκολάτας.


 blue doMes resort & spA





























 134  UNIQUE DEStINatION
   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140