Page 136 - UNIQUE MAGAZINE
P. 136
EXPERIENCE Food
chocolAte burger Method in a mixer’s bowl, add the eggs, yolks and icing sugar. stir
the mixture until it gets really soft, using a wire. Melt the chocolate in bain
BURG e R σοκολατασ marie, add the butter and blend very well to incorporate. When our first
mixture is ready, remove from mixer and add the chocolate. blend gently
using a maryse spatula. Add the flour and vanilla and continue blending.
i ngredients υ λικ α pour the final mixture in a baking form and bake to 175°c-180°c for 20-25
for the chocolAte souffle για το σουφλΈ σοκολατασ minutes. Moving on to the white chocolate filling, take a clean pot and
•
•
•
• 5 eggs 5 egg yolks • 5 αυγά 5 κρόκοι 125 γρ. add the heavy cream and sugar to boil. When ready, pour into the gelatin
•
• 125 g. icing sugar ζάχαρη άχνη 250 γρ. σοκολάτα sheets which we have already soaked in cold water. remove the pot from
•
• 250 g. chocolate 250 g. butter 250 γρ. βούτυρο 100 γρ. αλεύρι the heating surface and add the chocolate. Mix very well all the ingredients.
•
•
• 100 g. flour 1 vanilla stick 1 πρέζα βανίλια transfer the mixture in a basin and secure it using plastic membrane. let
the mixture cool and incorporate with the whipped cream. cut the chocolate
for the White chocolAte για τη μουσ λΈυκησ souffle base in the desirable shape. place the base, add a layer of white
Mousse σοκολατασ chocolate mousse and add again a piece of the chocolate souffle to form
• 1,5 l. heavy cream • 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος your chocolate burger. optionally, garnish with chocolate sauce.
• 300 g. sugar • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 50 g. gelatin sheets • 50 γρ. φύλλα ζελατίνης Έ κτ Έ λ Έ ση στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τους κρόκους
• 300 g. white chocolate • 300 γρ. λευκή σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη. ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι το μίγμα να γίνει
• 1,5 k. whipped cream • 1,5 κιλό μισοχτυπημένη σαντιγί αφράτο. Έπειτα, σε μπεν μαρί τοποθετούμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο
και αναμιγνύουμε έως ότου λιώσουν και ενσωματωθούν. μόλις το μίγμα
είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, ανακατεύουμε απαλά. τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι
και τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα. σερβίρουμε στο επιθυμητό μας
σκεύος και ψήνουμε στους 175°c–180°c περίπου 20-25 λεπτά ανάλογα
με το μέγεθος του σκεύους. συνεχίζουμε με τη γέμιση από μους λευκής
σοκολάτας. σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί
με τη ζάχαρη να βράσουν. μόλις βράσουν, ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες, τις
οποίες έχουμε νωρίτερα μαλακώσει σε παγωμένο νερό, και ανακατεύουμε
να λιώσουν. απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη
σοκολάτα. ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
μεταφέρουμε το μίγμα σε μια μπασίνα και ασφαλίζουμε με μεμβράνη. Όταν
fAlirAki beAch hotel & spA το μίγμα φτάσει στους 30°c τότε ενσωματώνουμε με τη μισοχτυπημένη σαντιγί.
κόβουμε το σοκολατένιο σουφλέ στο επιθυμητό μέγεθος. τοποθετούμε το
σουφλέ ως βάση, στρώνουμε τη γέμιση λευκής σοκολάτας και από πάνω
κλείνουμε πάλι με σουφλέ, για να δημιουργήσουμε το burger. προαιρετικά,
περιχύνουμε σε σάλτσα σοκολάτας.
preparation time: 25 Minutes Χρόνος εκτέλεσης: 25 λΈπτα
cook time: 25 Minutes Χρόνος ψησίματος: 25 λΈπτα
portions: 1 μερίδες: 1
difficulty level: 2 βαθμός δυσκολίας: 2
136 UNIQUE DEStINatION