Page 141 - UNIQUE MAGAZINE
P. 141
EXPERIENCE Food
chocolAte tArt With spices
ταρτα σοκολατασ μΈ μπα Χ αρικα
i ngredients υ λικ α Method
for the tArt dough για τη ζυμη ταρτασ for the dough, beat all the ingredients in a mixer’s bowl. place the final
•
• 325g butter 150 g. icing sugar • 325 γρ. βούτυρο mixture in the fridge for 1 hour and then in baking frames for tarts. preheat
•
•
• salt 1 egg orange zest • 150 γρ. άχνη ζάχαρη the oven and bake to 180°c for 20 minutes. in a pot, boil the milk with the
•
•
•
• 500 g. flour 50 g. almond • αλάτι 1 αυγό Ξύσμα spices. soak up in water the gelatins. Add them in the pot as well as the
powder πορτοκαλιού 500 γρ. αλεύρι couverture and last the heavy cream in semi-rigid form. fill in the silicon
•
• 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου frames with the mixture and place in the freezer. for the pistachio sponge,
for the chocolAte creAM blend the powder, the egg whites, the egg yolks, sugar, the pastry color,
With spices για την κρΈμα σοκολατασ flour, vanilla, alboumine and salt and pour the mixture in a siphon. place the
•
• 500 ml. milk 7 gelatin sheets μΈ μπαΧαρικα mixture in the fridge overnight. the next day, fill in the plastic cups halfway
•
•
• 1 k. couverture 1 k. heavy cream • 500 ml. γάλα 7 φύλλα ζελατίνης up, make a small hole at their bottom and bake in the microwave for 1
• 1 κιλό κουβερτούρα minute. Add the chocolate mixture in the tart base, decorate with fruits of
for the spices Mixture • 1 κιλό κρέμα γάλακτος your choice and finish with the pistachio sponge.
nutmeg cinnamon carnation
•
•
για το μΈιγμα μπαΧαρικων Έ κτ Έ λ Έ ση
for the pistAchio sponge • μοσχοκάρυδο κανέλα για τη ζύμη τάρτας τοποθετούμε και χτυπάμε στο δοχείο του μπλέντερ όλα
•
• 110 g. pistachio powder γαρύφαλλο τα υλικά. τοποθετούμε το μίγμα μας σε στο ψυγείο για 1 ώρα και ύστερα σε
•
• 125 g. egg whites 70 g. egg φόρμα για ταρτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c για
yolks 85 g. sugar 15 g. flour για το σφουγγαρι φιστικι 20 λεπτά. βράζουμε το γάλα με τα μπαχαρικά. σουρώνουμε και προσθέτουμε
•
•
• salt 2 g. alboumine vanilla • 110 γρ. πούδρα φιστίκι πρώτα τις μαλακωμένες ζελατίνες, μετά την κουβερτούρα και τέλος την κρέμα
•
•
• green pastry color • 125 γρ. ασπράδια 70 γρ. κρόκοι γάλακτος σε ημίρρευστη μορφή. γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης με το μίγμα
•
• 85 γρ. ζάχαρη 15 γρ. αλεύρι και τοποθετούμε στην κατάψυξη. για το σφουγγάρι φιστίκι αναμιγνύουμε
•
• 1 πρέζα αλάτι 2 γρ. αλβουμίνη την πούδρα, τα ασπράδια, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, την
•
•
• βανίλια Χρώμα ζαχαροπλαστικής αλβουμίνη, τη βανίλια, το χρώμα και τοποθετούμε σε σιφόν με 2 αμπούλες
πράσινο αζώτου. αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ. την επόμενη μέρα
γεμίζουμε πλαστικά ποτήρια μέχρι τη μέση, στα οποία έχουμε τρυπήσει λίγο
το κάτω μέρος τους, και τα βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1
λεπτό. προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας στη ζύμη της τάρτας, στολίζουμε με
grAnd hotel φρούτα της αρεσκείας μας και με το σφουγγάρι από φιστίκι.
preparation time: 20 Minutes Χρόνος εκτέλεσης: 20 λΈπτα
cook time: 20 Minutes Χρόνος ψησίματος: 20 λΈπτα
portions: 4-6 μερίδες: 4-6
difficulty level: 3 βαθμός δυσκολίας: 3
140 UNIQUE DEStINatION
140