Page 141 - UNIQUE MAGAZINE
P. 141

EXPERIENCE  Food




 chocolAte tArt With spices

 ταρτα   σοκολατασ   μΈ   μπα Χ αρικα

 i ngredients  υ λικ α     Method
 for the tArt dough  για τη ζυμη ταρτασ  for the dough, beat all the ingredients in a mixer’s bowl. place the final
 •
 •  325g butter   150 g. icing sugar  •  325 γρ. βούτυρο  mixture in the fridge for 1 hour and then in baking frames for tarts. preheat
 •
 •
 •  salt   1 egg   orange zest  •  150 γρ. άχνη ζάχαρη  the oven and bake to 180°c for 20 minutes. in a pot, boil the milk with the
 •
 •
 •
 •  500 g. flour   50 g. almond  •  αλάτι   1 αυγό   Ξύσμα  spices. soak up in water the gelatins. Add them in the pot as well as the
 powder  πορτοκαλιού   500 γρ. αλεύρι  couverture and last the heavy cream in semi-rigid form. fill in the silicon
 •
 •  50 γρ. πούδρα αμυγδάλου  frames with the mixture and place in the freezer. for the pistachio sponge,
 for the chocolAte creAM   blend the powder, the egg whites, the egg yolks, sugar, the pastry color,
 With spices  για την κρΈμα σοκολατασ    flour, vanilla, alboumine and salt and pour the mixture in a siphon. place the
 •
 •  500 ml. milk   7 gelatin sheets  μΈ μπαΧαρικα   mixture in the fridge overnight. the next day, fill in the plastic cups halfway
 •
 •
 •  1 k. couverture   1 k. heavy cream  •  500 ml. γάλα   7 φύλλα ζελατίνης  up, make a small hole at their bottom and bake in the microwave for 1
 •  1 κιλό κουβερτούρα  minute. Add the chocolate mixture in the tart base, decorate with fruits of
 for the spices Mixture   •  1 κιλό κρέμα γάλακτος  your choice and finish with the pistachio sponge.
 nutmeg   cinnamon   carnation
 •
 •
 για το μΈιγμα μπαΧαρικων  Έ κτ Έ λ Έ ση
 for the pistAchio sponge  •  μοσχοκάρυδο   κανέλα   για τη ζύμη τάρτας τοποθετούμε και χτυπάμε στο δοχείο του μπλέντερ όλα
 •
 •  110 g. pistachio powder  γαρύφαλλο  τα υλικά. τοποθετούμε το μίγμα μας σε στο ψυγείο για 1 ώρα και ύστερα σε
 •
 •  125 g. egg whites   70 g. egg  φόρμα για ταρτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c για
 yolks   85 g. sugar   15 g. flour  για το σφουγγαρι φιστικι  20 λεπτά. βράζουμε το γάλα με τα μπαχαρικά. σουρώνουμε και προσθέτουμε
 •
 •
 •  salt   2 g. alboumine   vanilla  •  110 γρ. πούδρα φιστίκι   πρώτα τις μαλακωμένες ζελατίνες, μετά την κουβερτούρα και τέλος την κρέμα
 •
 •
 •  green pastry color  •  125 γρ. ασπράδια   70 γρ. κρόκοι  γάλακτος σε ημίρρευστη μορφή. γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης με το μίγμα
 •
 •  85 γρ. ζάχαρη   15 γρ. αλεύρι  και τοποθετούμε στην κατάψυξη. για το σφουγγάρι φιστίκι αναμιγνύουμε
 •
 •  1 πρέζα αλάτι   2 γρ. αλβουμίνη  την πούδρα, τα ασπράδια, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, την
 •
 •
 •  βανίλια   Χρώμα ζαχαροπλαστικής   αλβουμίνη, τη βανίλια, το χρώμα και τοποθετούμε σε σιφόν με 2 αμπούλες
 πράσινο  αζώτου. αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ. την επόμενη μέρα
 γεμίζουμε πλαστικά ποτήρια μέχρι τη μέση, στα οποία έχουμε τρυπήσει λίγο
 το κάτω μέρος τους, και τα βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1
 λεπτό. προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας στη ζύμη της τάρτας, στολίζουμε με
 grAnd hotel  φρούτα της αρεσκείας μας και με το σφουγγάρι από φιστίκι.













 preparation time: 20 Minutes  Χρόνος εκτέλεσης: 20 λΈπτα
 cook time: 20 Minutes  Χρόνος ψησίματος: 20 λΈπτα
 portions: 4-6  μερίδες: 4-6
 difficulty level: 3  βαθμός δυσκολίας: 3
 140  UNIQUE DEStINatION
 140
   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146