Page 144 - UNIQUE MAGAZINE
P. 144

EXPERIENCE  Food




            chocolAte sAndWich With orAnge jelly

            cl UB  s ANDW ich   σοκολατασ   μΈ   ζΈλΈ   πορτοκαλι

            i ngredients              υ λικ α                  Method
            for the orAnge jelly      για το ζΈλΈ πορτοκαλι    first, we prepare the orange jelly. pour the orange juice and the apple juice
            •  500 ml. orange juice   •  500 ml. χυμός πορτοκάλι  in a bowl. Add the sugar, the vanilla stick, ginger and place it on a heating
            •  250 ml. apple juice    •  250 ml. χυμός μήλου   surface for 10 minutes in low heat. before adding the gelatin sheets in the
            •  1 vanilla stick        •  1 στικ βανίλιας       mixture we have already soaked them up in water. now we spread the
            •  100 g. sugar           •  100 γρ. ζάχαρη        mixture in a flat pot, 2 cm thick. place it in the fridge for 4-5 hours. Moving on
            •  5 g. ginger            •  5 γρ. τζίντζερ        to the chocolate mousse, mix the peanut butter in medium speed, until it gets
            •  5 gelatin sheets       •  5 φύλλα ζελατίνης     soft. Add the hazelnut praline and continue mixing. last but not least, add the
                                                               mascarpone cheese and gently blend the mixture using a maryse spatula.
            for the chocolAte Mousse  για τη μουσ σοκολατασ
            •  150 g. hazelnut praline  •  150 γρ πραλίνα φουντουκιού  Έ κτ Έ λ Έ ση
            •  50 g. unsalted peanut butter  •  50 γρ. φυστικοβούτυρο ανάλατο  φτιάχνουμε πρώτα το ζελέ ρίχνοντας το χυμό πορτοκάλι και μήλο σε ένα
            •  60 g. mascarpone cheese  •  60 γρ. τυρί μασκαρπόνε  σκεύος. προσθέτουμε τη ζάχαρη, το στικ βανίλιας, τζίντζερ και βάζουμε το
                                                               σκεύος πάνω στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή ένταση. Έχουμε
                                                               μουσκέψει σε νερό από πριν τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία προσθέτουμε στο
                                                               μίγμα μόλις το αφαιρέσουμε από τη φωτιά. απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα
                                                               σε ένα επίπεδο σκεύος, πάχους περίπου 2 εκατοστών. Έπειτα το βάζουμε στο
                                                               ψυγείο να παγώσει για περίπου 4-5 ώρες. για τη μους σοκολάτας τοποθετούμε
                                                               στο δοχείο του μίξερ το φυστικοβούτυρο και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα
            preparation time: 25 Minutes  Χρόνος εκτέλεσης: 25 λΈπτα  μέχρι να αφρατέψει. στη συνέχεια, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού
            cook time: 10 Minutes     Χρόνος ψησίματος: 10 λΈπτα  και συνεχίζουμε να χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα. τέλος, αφαιρούμε το μίγμα από
            portions: 2               μερίδες: 2               το δοχείο του μίξερ και ομογενοποιούμε με το τυρί μασκαρπόνε ανακατεύοντάς
            difficulty level: 3       βαθμός δυσκολίας: 3      το ελαφρά με μια σπάτουλα μαρίζ.





            lindos MeMories resort & spA































            144
            144                                                                            UNIQUE DEStINatIONtINatION
                                                                                           UNIQUE DES
   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149