Page 148 - UNIQUE MAGAZINE
P. 148

EXPERIENCE  Food









































            rAMirA beAch hotel




            chocolAte trilogy                                  Έ κτ Έ λ Έ ση  for the white chocolate ganache, place in a pot 100 g. of
                                                               heavy cream and 2 gelatin sheets and heat. Add the white chocolate and stir
            τριλογια   σοκολατασ                               until the mixture gets a liquid even form.  for the couverture ganache, place
                                                               in a pot 200 g. heavy cream and 2 gelatin sheets and heat. Add the couver-
            i ngredients              υ λικ α                  ture and stir again to form a liquid even mixture. in a 20 cm baking frame,
            •  biscuit, grated        •  τριμμένο μπισκότο     spread a layer of the grated biscuits and melted butter. let it cool and add a
            •  butter                 •  βούτυρο               layer of couverture ganache. When ready, spread a layer of white chocolate
            •  200 g. white chocolate    •  200 γρ. λευκή σοκολάτα  ganache. once again, let it to cool and add the milk chocolate with the
            •  300 g. heavy cream     •  300 γρ. κρέμα γάλακτος  praline. optionally, you can add a few drops of cognac. When ready, garnish
            •  4 gelatin sheets       •  4 ζελατίνες           with an icing bag and add any fruits of preference.
            •  200 g. couverture chocolate    •  200 γρ. κουβερτούρα
            •  200 g. milk chocolate    •  200 γρ. σοκολάτα γάλακτος  Έ κτ Έ λ Έ ση  για την γκανάζ λευκής σοκολάτας ζεσταίνουμε 100 γ. κρέμα
            •  2 tbsp. praline        •  2 κουταλιές σούπας πραλίνα  γάλακτος και λιώνουμε 2 ζελατίνες. προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και
                                                               ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό και ομοιογενές μίγμα.  για την
                                                               γκανάζ κουβερτούρας ζεσταίνουμε 200 γ. κρέμα γάλακτος και λιώνουμε 2
                                                               ζελατίνες. προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
                                                               ένα ρευστό και ομοιογενές μίγμα όπως πριν. σε ένα τσέρκι 20 cm κάνουμε
                                                               μία στρώση από τριμμένα μπισκότα και λιωμένο βούτυρο (περίπου 2 cm), το
                                                               αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μια στρώση γκανάζ κουβερτούρας.
                                                               μόλις κρυώσει, προσθέτουμε μια στρώση λευκής γκανάζ. το αφήνουμε να
            preparation time: 20 Minutes  Χρόνος εκτέλεσης: 20 λΈπτα  κρυώσει και προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος με την πραλίνα (προαιρετικά
            portions: 3-4             μερίδες: 3-4             προσθέτουμε και μερικές σταγόνες κονιάκ). μόλις κρυώσει γαρνίρουμε με
            difficulty level: 2       βαθμός δυσκολίας: 2      ένα κορνέ και στολίζουμε με σοκολατένια υλικά ή φρούτα της αρεσκείας μας.
            148                                                                            UNIQUE DEStINatION
   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153