Page 153 - UNIQUE MAGAZINE
P. 153

EXPERIENCE  Food




 MAcArons  Method  in a mixer’s bowl beat the egg whites and sugar until you form
 a meringue. in a small pot, heat the butter, sugar and salt and stir very well
 to form the caramel. Add slowly the caramel in the meringue mixture and
 let it incorporate. remove from mixer and add the rest of the ingredients
 i ngredients  υ λικ α  while mixing with the meringue. cut into the desirable shape and bake to
 for the MAcAron  για τα MAcARoN  170°c for 15 minutes. Moving on to the cremeux, take a pot and pour in it
 •  250 g. almond powder   •  250 γρ. πούδρα αμυγδάλου    the milk, heavy cream and sugar. heat the pot until the mixture boils and
 •
 •  50 g. cocoa   300 g. icing sugar  •  50 γρ. κακάο   300 γρ. άχνη   stir gradually. Add and mix quickly the yolks, gelatins, white chocolate and
 •
 •  110 g. egg whites   •  110 γρ. ασπράδι αυγού   bueno. finally, using a spatula, spread 1 cm thick cremeux filling on one
 •  100 ml. water  •  100 γρ. νερό   side of the macaron and cover with the crispy macaron.
 •  40 g. sugar for the meringue   •  40 γρ. ζάχαρη για τη μαρέγκα
 Έ κτ Έ λ Έ ση  στο δοχείο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι
 for the cArAMel  για την καραμΈλα  να γίνουν μαρέγκα. σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη,
 •  50 g. butter   •  50 γρ. βούτυρο   300 γρ. ζάχαρη   το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει η καραμέλα. στη συνέχεια,
 •
 •  300 g. sugar   salt  •  αλάτι  προσθέτουμε σιγά σιγά την καραμέλα και αφήνουμε να ομογενοποιηθεί.
 •
 αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας
 for the creMeux  για την cReMeUx  ελαφρώς με τη μαρέγκα. κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ψήνουμε
 •  500 ml. milk   •  500 γρ. γάλα   στους 170°c βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. για να φτιάξουμε την cremeux
 •  500 g. heavy cream   •  500 γρ. κρέμα γάλακτος   παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το γάλα, την κρέμα γάλακτος
 •  400 g. egg yolks   •  400 γρ. κρόκους αυγού  και τη ζάχαρη. τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι το μίγμα να
 •  200 g. sugar   •  200 γρ. ζάχαρη   βράσει, ενώ ανακατεύουμε σταδιακά. προσθέτουμε, ανακατεύοντας γρήγορα,
 •  3 gelatin sheets   •  3 φύλλα ζελατίνας  τους κρόκους, τις ζελατίνες, τη λευκή σοκολάτα και το Bueno. τέλος, με μια
 •  1 k. white chocolate   •  1 κιλό λευκή σοκολάτα   σπάτουλα αλείφουμε στη μία πλευρά του macaron μας τη γέμιση cremeux,
 •  50 g. bueno   •  50 γρ. bueno   πάχους 1 εκ. και  σκεπάζουμε με το τραγανό macaron.





 rodos MAris resort & spA





















 preparation time: 20 Minutes
 cook time: 15 Minutes
 portions: 8-10
 difficulty level: 2

 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λΈπτα
 Χρόνος ψησίματος: 15 λΈπτα
 μερίδες: 8-10
 βαθμός δυσκολίας: 2
 152  UNIQUE DEStINatION
   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158