Page 149 - UNIQUE MAGAZINE
P. 149
EXPERIENCE Food
rAMirA beAch hotel
chocolAte trilogy Έ κτ Έ λ Έ ση for the white chocolate ganache, place in a pot 100 g. of
heavy cream and 2 gelatin sheets and heat. Add the white chocolate and stir
τριλογια σοκολατασ until the mixture gets a liquid even form. for the couverture ganache, place
in a pot 200 g. heavy cream and 2 gelatin sheets and heat. Add the couver-
i ngredients υ λικ α ture and stir again to form a liquid even mixture. in a 20 cm baking frame,
• biscuit, grated • τριμμένο μπισκότο spread a layer of the grated biscuits and melted butter. let it cool and add a
• butter • βούτυρο layer of couverture ganache. When ready, spread a layer of white chocolate
• 200 g. white chocolate • 200 γρ. λευκή σοκολάτα ganache. once again, let it to cool and add the milk chocolate with the
• 300 g. heavy cream • 300 γρ. κρέμα γάλακτος praline. optionally, you can add a few drops of cognac. When ready, garnish
• 4 gelatin sheets • 4 ζελατίνες with an icing bag and add any fruits of preference.
• 200 g. couverture chocolate • 200 γρ. κουβερτούρα
• 200 g. milk chocolate • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος Έ κτ Έ λ Έ ση για την γκανάζ λευκής σοκολάτας ζεσταίνουμε 100 γ. κρέμα
• 2 tbsp. praline • 2 κουταλιές σούπας πραλίνα γάλακτος και λιώνουμε 2 ζελατίνες. προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό και ομοιογενές μίγμα. για την
γκανάζ κουβερτούρας ζεσταίνουμε 200 γ. κρέμα γάλακτος και λιώνουμε 2
ζελατίνες. προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
ένα ρευστό και ομοιογενές μίγμα όπως πριν. σε ένα τσέρκι 20 cm κάνουμε
μία στρώση από τριμμένα μπισκότα και λιωμένο βούτυρο (περίπου 2 cm), το
αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μια στρώση γκανάζ κουβερτούρας.
μόλις κρυώσει, προσθέτουμε μια στρώση λευκής γκανάζ. το αφήνουμε να
preparation time: 20 Minutes Χρόνος εκτέλεσης: 20 λΈπτα κρυώσει και προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος με την πραλίνα (προαιρετικά
portions: 3-4 μερίδες: 3-4 προσθέτουμε και μερικές σταγόνες κονιάκ). μόλις κρυώσει γαρνίρουμε με
difficulty level: 2 βαθμός δυσκολίας: 2 ένα κορνέ και στολίζουμε με σοκολατένια υλικά ή φρούτα της αρεσκείας μας.
148 UNIQUE DEStINatION