Page 151 - UNIQUE MAGAZINE
P. 151
EXPERIENCE Food
chocolAte log Method break up the chocolate and place in a saucepan. Add the
vanilla extract, cocoa powder, milk and butter and place it over low heat.
M ωσα Ϊ κο / κορμοσ σοκολατασ stir continuously with a large spoon until the butter melts. remove it from
heat. let the mixture cool down for 15 minutes. in a bowl, add the cookies
i ngredients υ λικ α and walnuts. break them up with your hands and drizzle the cookies with
• 200 g. dark chocolate couverture • 200 γρ. κουβερτούρα cognac. Add the warm butter mixture and mix. spread three sheets of
• 1 teaspoon vanilla extract • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας aluminum foil and spread mixture over it. dip your hand tips in the cognac
• 2 tablespoons cocoa powder • 2 κ.σ. κακάο 300 ml. γάλα and moisten the mixture. roll into a log and transfer to the freezer. When
•
•
• 300 g. milk 250 g. butter • 250 γρ. βούτυρο ready, cut into pieces and sprinkle icing sugar.
• 450 g. digestive cookies • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
• 100 g. walnuts 80 g. cognac • 100 γρ. καρύδια 80 ml. κονιάκ Έ κτ Έ λ Έ ση σπάμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα
•
•
• icing sugar • ζάχαρη άχνη κατσαρολάκι. προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, το γάλα, το βούτυρο και
μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. ανακατεύουμε συνέχεια με μία κουτάλα μέχρι
να λιώσει το βούτυρο. αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε
το μίγμα για περίπου 15 λεπτά να κρυώσει. σε ένα μπολ ρίχνουμε τα
μπισκότα, τα καρύδια και τα σπάμε σε κομματάκια. πασπαλίζουμε ταυτόχρονα
τα μπισκότα μας με το κονιάκ. στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ με τα
μπισκότα το μίγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα
μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. απλώνουμε τρία φύλλα αλουμινόχαρτο
και ρίχνουμε όλο το μίγμα. βρέχουμε τα χέρια μας με το κονιάκ και δίνουμε
preparation time: 15 Minutes Χρόνος εκτέλεσης: 15 λΈπτα το επιθυμητό σχήμα στο μωσαϊκό μας. τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε στην
portions: 10-12 μερίδες: 10-12 κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά για 2-3 ώρες. κόβουμε σε κομμάτια και
difficulty level: 1 βαθμός δυσκολίας: 1 πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
rinelA beAch resort & spA