Page 157 - PRIVATE JOURNAL #1
P. 157

EXPERIENCE — FINE DINING



                                                                                                          N.Y. TASTE
                                                                                                          Η εμβληματική
                                                                                                           σελινόριζα σε
                                                                                                        φούσκα χοίρου από
                                                                                                        το «eleven madison
                                                                                                         Park»  (πάνω) και η
                                                                                                         μους από σκούρα
                                                                                                        σοκολάτα γάλακτος
                                                                                                        και καραμελωμένoυς
                                                                                                        ξηρούς καρπούς του
                                                                                                        executive pastry chef
                                                                                                        thomas Raquel από
                                                                                                         το «le Bernardin»
                                                                                                       (κάτω) στη Νέα Υόρκη.



























 καθισμένος στο «Noma» ένιωθα πάντα μια ζεστή
 ευτυχία να με χαλαρώνει, καθώς ο ήλιος αφήνει το
 φως του να χαϊδεύει  το υπέροχο δανέζικο ντιζάιν



 αέρινους, μέσα σε ένα μακρύ πλαστικό σακουλάκι και δίπλα, σε   να με χαλαρώνει, καθώς ο φθινοπωρινός ήλιος αφήνει το φως
 ένα φλιτζανάκι, ένας ζωμός ψαριών σαν σαφρανέ καπουτσίνο με   του να χαϊδεύει το υπέροχο δανέζικο ντιζάιν. Και καθώς μια ολό-
 θεόπυκνη γεύση: φτιάχνεις την παέλια ρίχνοντας το ρύζι μέσα   φρεσκη καραβίδα ψήνεται έτσι όπως σου τη φέρνουν πάνω σε
 στον ζωμό και... φεύγεις στη στρατόσφαιρα! Το show ολοκληρώ-  μια καυτή στρογγυλή πέτρα (βασάλτης) μεγάλη σαν πιάτο, με
 νεται με ωμή γαρίδα καρφωμένη σε μια pipeta (αμπούλα δηλαδή   τελείες από μια κρέμα νερού στρειδιών και μαϊντανού πασπα-
 με μακρύ μυτερό στόμιο γεμάτη με τους χυμούς της για να τους   λισμένες σε σκόνη κόκκινων αποξηραμένων φυκιών στο πλάι,
 πιεις) μαζί με  το κεφάλι της, σιγοστεγνωμένο με τις ώρες στον   ο αέρας μοσχοβολάει θάλασσα. Δεν τρως απλώς μια ζουμερή
 φούρνο, να έχει μετατραπεί σε μια θεϊκή, τραγανιστή καραμέλα.   καραβίδα, αλλά ένα σύγχρονο έργο γαστρονομικής τέχνης, που
 Δεν ήταν απλώς νόστιμη αυτή η αποδόμηση της παέλια. Ήταν   σου μεταφέρει ατόφιο τον φυσιοκρατικό εξπρεσιονισμό του!
 ένα πολυσύνθετο αριστούργημα pop γαστρονομικού κυβισμού,   Το The Sound of the Sea του Heston Blumenthal στο λον-
 που θυμίζει Picasso και Andy Warhol μαζί σε θερμό εναγκαλι-  δρέζικο «Fat Duck» είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της σύγ-
 σμό! Καθισμένος στο «Noma» ένιωθα πάντα μια ζεστή ευτυχία   χρονης γαστρονομίας, διότι συνδυάζει με γοητευτικό τρόπο την  ‣

 NOMA, ΚΟΠΕγχΑγΗ
 Στο «noma» η Νέα Σκανδιναβική Κουζίνα του Rene Redzepi σου μεταφέρει ατόφιο τον φυσιοκρατικό εξπρεσιονισμό του!





 154  THE  PRIVATE  JOURNAL
   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162