Page 176 - PRIVATE JOURNAL 2019
P. 176
EXPERIENCE — FINE DININg EXPERIENCE — sPECIaL FEatURE
«η θάλασσα μας εμπνέει #divineyoU
και θέλουμε να φέρουμε ταξιδι έυέξιασ
την αίσθησή της όσο γίνεται
στην κουζίνα, ακόμη και στην αΘηναΪκη ριβιέρα
στο food styling, σερβίροντας
θαλασσινά γλυπτά της φύσης» ςτην ΚαρΔιa της Αθηναϊκής Ριβιέρας,
ένας προορισμός ομορφιάς και ευεξίας
προσεγγίζει με ολιστική φιλοσοφία τις
επιθυμίες των επισκεπτών για ένα υγιές
με φύκια truffle seaweed που έχουν γεύση τρούφας και προσθέ- σώμα. Μόλις 20 λεπτά από το κέντρο
τουμε κρέμα όπου εκχυλίζουμε μύδια με κρεμμυδάκια εσαλότ και της πόλης, το divani apollon palace &
χυμό λευκών φραγκοστάφυλων, για να πάρουμε οξύτητα, αντί για thalasso διαθέτει ένα από τα μεγαλύτε-
κρασί που θα έβαζαν οι Γάλλοι». ρα κέντρα θαλασσοθεραπείας όχι μό-
Πάντως, το πιο αγαπημένο πιάτο του Παπαζαχαρία είναι το νο στη χώρα, αλλά και σε ολόκληρη την
fiskeboller, με τον δικό τους τρόπο. «Πρόκειται για ένα γιορτα- Ευρώπη. Τα signature προγράμματά του,
στικό φαγητό. Κεφτεδάκια ψαριού που τα βράζουν σε μια κρέμα. #divineyou, συμπεριλαμβάνουν tailor
Εμείς το λέμε fish pudding και φτιάχνεται με όλα τα μέρη ενός made διατροφικά πλάνα, σύγχρονες επι-
μπακαλιάρου 8 κιλών, που δεν χρησιμοποιούμε συνήθως, όπως στημονικές μεθόδους, training sessions
είναι τα κόκαλα και η σάρκα που έχουν πάνω τους, και με ό,τι και spa θεραπείες, παρέχοντας πακέτα,
περισσεύει από το φιλέτο μαζί με ψητό koji για να έχει umami ανάλογα με τις ανάγκες του επισκέπτη. Η
νοστιμάδα. Μετέτρεψα τα κεφτεδάκια της κλασικής συνταγής συνολική εμπειρία απώλειας βάρους, στο
σ’ ένα είδος μαλακού tofu (σ.σ. «τυρί» σόγιας) που μαγειρεύεται πλαίσιο του #divineyou, υποστηρίζεται
στον ατμό και το σερβίρουμε μέσα σε φωλιά από σκαμμένο κρεμ- από τον εξειδικευμένο διατροφολόγο και
μύδι, μαζί με μια σος από κρέμα, μέσα στην οποία εκχυλίζονται τον σεφ του ξενοδοχείου. Τελευταίας τε-
διάφορα θαλασσινά για να της δώσουν τη γεύση τους. Της προ- χνολογίας μηχανήματα αφαιρούν το λίπος
σθέτουμε λάδι ψητού κρεμμυδιού, γιατί παραδοσιακά τρώγεται από περιοχές όπου συσσωρεύεται, όπως
με πολύ κρεμμύδι, και τέλος χαβιάρι από τη Φινλανδία, για να η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, τα χέρια,
δώσει άλλη διάσταση σ’ αυτό το πιάτο των φτωχών». ακόμη και το πιγούνι, και τα βοηθούν να
Το «Under» είναι μια ιστορία γεμάτη κοντράστ∙ ανάμεσα στα αναδιαμορφωθούν και να αποκτήσουν
Έχουμε ένα πιάτο που το σερβίρουμε σαν θαλασσινό γλυπτό της τοπία της ξηράς και τα τοπία της θάλασσας, που πρώτη φορά το επιθυμητό σχήμα μέσα σε λίγες συνε-
φύσης. Όταν περπατάς στις παραλίες της Νορβηγίας, που σκάνε τα βλέπουμε έτσι καθισμένοι στο τραπέζι. Είναι μια μεταφορά δρίες των 30 λεπτών.
πολλά κύματα και τις γεμίζουν αφρό, βλέπεις πολλά ξεχασμένα για τις αντιθέσεις που τροφοδοτούν τις μπαταρίες της ζωής, την
κοχύλια ασπρισμένα από το αλάτι. Αυτή η εικόνα, λοιπόν, μας αγριάδα και τη φινέτσα, το θηριώδες και το τρυφερό, τη θαλασ-
εμπνέει στην παρουσίαση. Γεμίζουμε το κέλυφος με το όστρακο σοταραχή και τη νηνεμία. Ξεκίνησε σαν μια ιδέα που σκέφτη-
ψιλοκομμένο, καρότα που έχουν υποστεί ζύμωση, φύκια τουρσί, καν το 2010 δύο προσωπικότητες του χώρου της φιλοξενίας στη diVAni APOLLOn PALACE
ψημένη μαγιά, αφρό από ψητό φαγόπυρο, που έχει υποστεί ζύμω- Νορβηγία, τα αδέλφια Stig και Gaute Ubostad, αλλά που τελικά & THALASSO
ση με τον μύκητα koji (σ.σ. τον χρησιμοποιούν οι Γιαπωνέζοι για τους συνεπήρε και σήμερα ρισκάρουν, προκαλώντας την προ- Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη,
να κάνουν soya sauce και sake), ζωμό χορσράντις και ζωμό από σοχή ολόκληρου του πλανήτη. Το project ανέλαβε να σχεδιάσει τηλ. 210 8911100, divaniapollonhotel.com
αγκινάρες Ιερουσαλήμ. Πριν από 500 χρόνια αυτή ήταν το κύριο και να υλοποιήσει η νορβηγική εταιρεία Snøhetta που έγινε
λαχανικό στη Νορβηγία, αλλά ξεχάστηκε όταν κυριάρχησε η πα- γνωστή από τον σχεδιασμό της περίφημης νέας Βιβλιοθήκης
τάτα ως επίσημο λαχανικό. Εμείς την επαναφέρουμε... Όλες αυτές της Αλεξάνδρειας το 2004, και αργότερα το National September
τις ιστορίες οι σερβιτόροι τις διηγούνται στα τραπέζια. Σε μια άλλη 11 Memorial Museum Pavillion στη Νέα Υόρκη. Το «Under» δεν
σπεσιαλιτέ, βάζουμε στο πιάτο, πάνω σε ένα κομμάτι γρανίτη, μια είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένα πολυσύνθετο έργο που Discover your #DIVINEYoU
τραγανή πεταλίδα με ψεύτικο κέλυφος που τρώγεται (φτιάχνεται θέλει να αποτελέσει υπόδειγμα οικολογικής ισορροπίας, βιώσι-
από πατάτα και ψητό κουνουπίδι). Τη σάρκα της τη μαγειρεύουμε μης ανάπτυξης και ευαισθητοποιημένης διατροφής. Συνδυάζει detox Weight Loss Xero-Lipo rejuvenation Cryotherapy
την επιστήμη της θαλάσσιας βιολογίας, αφού λειτουργεί και ως Με διάρκεια 3, 5 ή 7 Απαλλάσσει με εύκολο Ασφαλής και ανώδυνη, Μία τριήμερη εμπειρία Αντιμετωπίζει την
ερευνητικό κέντρο με τη γαστρονομική καινοτομία. Το μοναδι- ημερών, είναι ιδανική για τρόπο από το επίμονο η πιο σύγχρονη μέθοδος αναζωογόνησης κυτταρίτιδα, έχοντας
ΕΝΑσ ΕΛΛΗΝΑσ σΤΗΝ ΚΟυζΙΝΑ την απώλεια των περιττών περιττό βάρος μέσα από λιποδιάλυσης έρχεται να και ομορφιάς που αντιρυτιδική και ισχυρά
Ο δικός μας Γιώργος Παπαζαχαρίας (δεξιά), είναι επικεφαλής κό μενού που διαθέτει, ονομάζεται «βουτιά», αποτελείται από 18 κιλών αλλά και τη ένα συνολικό πρόγραμμα ολοκληρώσει τη αναδεικνύει την αναζωογονητική δράση.
του τμήματος research & development του «Under» πιάτα και κοστίζει 230€, ενώ ο συνδυασμός του με wine pairing χαλάρωση του πνεύματος «υγιεινής ζωής», διάρκειας εμπειρία ευεξίας #divine πιο όμορφη πλευρά Με την Jet plasma lift,
και ο δημιουργός της πολύ ιδιαίτερης γαστρονομίας του, κοστίζει επιπλέον 150€ και με χυμούς 88€ βάζοντας την υψηλή και την αποτοξίνωση 10 ή 14 ημερών. you, μέσα σε λίγες του οργανισμού. η επιδερμίδα ανακτά
με τον chef του εστιατορίου nicolai ellitsgaard. γαστρονομία σε βαθιά νερά. • του οργανισμού. συνεδρίες των 30 λεπτών. την ελαστικότητά της.
174 tHE PRIVatE JoURNaL tHE PRIVatE JoURNaL 175